Skip to main content
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico
Italië

Royal Red

2e fles 50% korting

Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico

Italië - Sangiovese 2019 75CL 14%

Chianti van uitzonderlijke kwaliteit die 18 maanden rijpt op nieuw hout. De wijn smaakt naar kersen, aardbeien en rode bessen met vanille, pure chocoladeen karamel.

Op een van de mooiste en meest gunstig gelegen delen van het grote wijndomein van Barone Ricasoli wordt de sangiovese verbouwd voor de Chianti Classico Colledilà. Een Chianti van uitzonderlijke kwaliteit die 18 maanden rijpt op nieuw hout. Het resultaat smaakt naar kersen, aardbeien en rode bessen met vanille, pure chocola en karamel. Heerlijk om te schenken bij pasta gerechten met warme tomatensaus. Of wellicht iets culinairder risotto met portobello, polenta met gorgonzola of een ragout van konijn met zoete uien.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico

Chianti van uitzonderlijke kwaliteit die 18 maanden rijpt op nieuw hout. De wijn smaakt naar kersen, aardbeien en rode bessen met vanille, pure chocoladeen karamel.

Op een van de mooiste en meest gunstig gelegen delen van het grote wijndomein van Barone Ricasoli wordt de sangiovese verbouwd voor de Chianti Classico Colledilà. Een Chianti van uitzonderlijke kwaliteit die 18 maanden rijpt op nieuw hout. Het resultaat smaakt naar kersen, aardbeien en rode bessen met vanille, pure chocola en karamel. Heerlijk om te schenken bij pasta gerechten met warme tomatensaus. Of wellicht iets culinairder risotto met portobello, polenta met gorgonzola of een ragout van konijn met zoete uien.

Smaak kers, aardbei en vanille
Lekker bij tomatensaus

Ons verhaal

italië, Toscane
italië, Toscane
Barone Ricasoli italië, Toscane
De Ricasoli’s zijn de oudste wijnfamilie ter wereld. Al 32 (!) generaties lang verbouwen ze druiven en olijven op de beste stukken land van de Chianti-streek in Toscane. In de negentiende eeuw was het Barone Bettino Ricasoli himself die de ijzeren formule bedacht voor de perfecte Chianti blend: sangiovese, canaiolo en malvasia. Inmiddels ruim 150 jaar later weten we wel beter. De technieken om wijn te maken zijn gemoderniseerd, buitenlandse druivensoorten zijn geïntroduceerd en de smaak van de moderne consument verandert constant. Ook op Castello di Brolio gaat Barone Ricasoli met zijn tijd mee en maken ze topwijnen uit de Chianti-streek.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.