Champagne
NIEUW
Besserat de Bellefon Rosé
Frankrijk - Pinot noir, Chardonnay 75CL 12,5%
De Rosé Brut van Besserat de Bellefon is een champagne die wordt gemaakt van 40% meunier, 30% pinot noir en 30% chardonnay. Net als de witte Bleu Brut staat deze champagne bekend om zijn verfijnde bubbel. Je proeft bosaardbeien, frambozen en grapefruit. Met een lange, aanhoudende afdronk.
Je serveert hem in combinatie met Hollandse garnalen, gerookte zalm of bij een terrine van gedroogde tomaten. Deze mousserende wijn uit de champagnestreek is ook geschikt om te schenken bij nagerechten met rood fruit.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Besserat de Bellefon Rosé
De Rosé Brut van Besserat de Bellefon is een champagne die wordt gemaakt van 40% meunier, 30% pinot noir en 30% chardonnay. Net als de witte Bleu Brut staat deze champagne bekend om zijn verfijnde bubbel. Je proeft bosaardbeien, frambozen en grapefruit. Met een lange, aanhoudende afdronk.
Je serveert hem in combinatie met Hollandse garnalen, gerookte zalm of bij een terrine van gedroogde tomaten. Deze mousserende wijn uit de champagnestreek is ook geschikt om te schenken bij nagerechten met rood fruit.
Ons verhaal
Besserat de Bellefon werd in 1843 in Aÿ opgericht. Tegenwoordig beschikt het wijnbedrijf over 25 hectare, die zich voornamelijk bevinden in de Vallée de la Marne. Dat verklaart het hoge aandeel meunier in de blends van Besserat de Bellefon. In 1930 creëerde Victor Besserat het Cuvée des Moines-assortiment, toen hij werd uitgedaagd om een champagne te maken die de perfecte pairing zou zijn met fine dining. Sindsdien wordt er bij Besserat de Bellefon een lagere dosering gebruikt, waardoor de druk in de fles wordt verminderd en er kleine belletjes, een zeer fijne mousse en een romigere textuur ontstaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat de bubbels van Besserat de Bellefon-champagnes 30% fijner zijn dan die van traditionele champagnes.