Semillon - muscadel - sauvignon gris
Château Lamothe Guignard
Frankrijk - Semillon - muscadel - sauvignon gris 2019 37.5CL 13,5%
Ontdek de rijke smaak van abrikozenmarmelade, vanille, amandelen, honing, citrusvruchten en tropisch fruit zoals ananas in deze edelzoete wijn. Château Lamothe Guignard is een Deuxième Cru Classé uit Sauternes. Schenk hem na een goede maaltijd. Bij nagerechten of in combinatie met blauwe kaas.
Château Lamothe Guignard is een van de acht Deuxièmes Crus Classés (van de classificatie van Bordeauxwijnen uit 1855) uit Sauternes. Dankzij een zeer gunstige ligging van het domein in de buurt van de rivier de Ciron profiteren de druiven aan de stok van een nobele rotting. Dit proces staat ook wel bekend als ‘botrytis cinerea’. Het geeft een zeer bijzondere smaak aan deze blend van 90% sémillon, aangevuld met gelijke delen sauvignon en muscadelle. Met 137 gram restsuiker per liter praten we over een (edel-)zoete wijn die je kan schenken bij patisserie met gekaramelliseerd wit fruit, bijvoorbeeld een peren tarte tatin. Ter plaatse ook geschonken bij foie gras of bij blauwaderkazen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Château Lamothe Guignard
Ontdek de rijke smaak van abrikozenmarmelade, vanille, amandelen, honing, citrusvruchten en tropisch fruit zoals ananas in deze edelzoete wijn. Château Lamothe Guignard is een Deuxième Cru Classé uit Sauternes. Schenk hem na een goede maaltijd. Bij nagerechten of in combinatie met blauwe kaas.
Château Lamothe Guignard is een van de acht Deuxièmes Crus Classés (van de classificatie van Bordeauxwijnen uit 1855) uit Sauternes. Dankzij een zeer gunstige ligging van het domein in de buurt van de rivier de Ciron profiteren de druiven aan de stok van een nobele rotting. Dit proces staat ook wel bekend als ‘botrytis cinerea’. Het geeft een zeer bijzondere smaak aan deze blend van 90% sémillon, aangevuld met gelijke delen sauvignon en muscadelle. Met 137 gram restsuiker per liter praten we over een (edel-)zoete wijn die je kan schenken bij patisserie met gekaramelliseerd wit fruit, bijvoorbeeld een peren tarte tatin. Ter plaatse ook geschonken bij foie gras of bij blauwaderkazen.