Skip to main content

Bellini

De Bellini lijkt op een perziksmoothie, maar verraadt zichzelf zodra je een slok neemt. Hij bruist. En dat is dankzij de prosecco! Dit is de perfecte cocktail voor een hete namiddag in de tuin, op het dak of een terras. Wie makkelijk wil doen, gebruikt perzikensap of -puree. Maar wil je de Bellini eer aan doen, dan pureer je zelf een paar perziken in de blender.

5 min bereiden
2 ingrediënten
4 glazen
75 kcal
€1.00 per glas

Ingrediënten Bellini cocktail

  • 50 ml perzikpurree of -sap*
  • 100 ml prosecco
  • evt. kersenlikeur of siroop
  • optie: perzik voor de garnering:
  • glas: champagneflûte

Tip: maak zelf perzikpurree door 4 (halve) perziken uit blik te pureren. Of gebruik 2 verse perziken.

Hoe maak je de Bellini cocktail?

  1. Pureer de perziken (vers of uit blik).
  2. Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer. 
  3. Doe in 2 eetlepels puree in een glas.
  4. Schenk daar overheen heel langzaam circa 100 ml prosecco. 
  5. Je kunt voor het serveren eventueel nog een druppeltje kersenlikeur toevoegen voor extra kleur.
  6. Garneer met een schijfje perzik en proost!
image

Bellini cocktail: de geschiedenis

Giuseppe Cipriani is de man achter de Bellini. Hij schonk de cocktail voor het eerst in Harry’s Bar in Venetië. Het was eind jaren dertig en Cipriani was op zoek naar een manier om op dagelijkse basis verse perziken te gebruiken. Het werd de Bellini cocktail, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini.

De oranje cocktail

De oranje kleur van de Bellini deed hem aan één van zijn schilderijen denken. In het begin was de Bellini een seizoenspecialiteit bij Harry’s Bar, een geliefde hangout van Ernest Hemingway en Orson Welles. Enkele jaren later kon je de oranje perzikcocktail het hele jaar door drinken.

Variaties op de Bellini

Zin in variatie? Probeer eens de heerlijke Herfst Bellini met peer en champagne of de Apple Cider Bellini met appel cider, kardemom, anijs en kaneel.

Alcoholpercentage in een Bellini

In deze Bellini zit een alcoholpercentage van ongeveer 8%. Dat is iets minder dan in een gemiddeld glas witte wijn.

Waar smaakt een Bellini cocktail naar?

Perzik met een bite. Door de perziksap of gepureerde perziken proef je eerst de heerlijk zoete smaak van perziken. Je gebruikt verse perzik of uit blik. De prosecco voegt echt een bite toe en maakt het een bruisend drankje! Garneer met een schijfje perzik voor een extra feestelijk effect.