Meloncello
Dolce Cilento Meloncello
Italie - Meloncello 70CL 25%
Dolce Cilento Meloncello wordt bereid met de smaakvolle, friszoete Cantaloupe meloen. Deze zorgt voor de heerlijk, fruitige geur en verfijnde smaak. Een perfect, verfrissend alternatief voor de klassieke limoncello!
Het natuurlijke verwerkingsproces maakt het mogelijk om de heldere oranje kleur te creëren. Tijdens het bereiden van deze likeur worden de meloenen binnen twee uur van het land, naar de fles verwerkt. De meloenen worden uitgelepeld en het vruchtvlees tot de laatste druppel uitgeperst. Deze pure Cantaloupe sap wordt vervolgens gemengd met 96% alcohol en siroop om het geheel tot een prijswinnende elegante meloen likeur te maken.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Dolce Cilento Meloncello
Dolce Cilento Meloncello wordt bereid met de smaakvolle, friszoete Cantaloupe meloen. Deze zorgt voor de heerlijk, fruitige geur en verfijnde smaak. Een perfect, verfrissend alternatief voor de klassieke limoncello!
Het natuurlijke verwerkingsproces maakt het mogelijk om de heldere oranje kleur te creëren. Tijdens het bereiden van deze likeur worden de meloenen binnen twee uur van het land, naar de fles verwerkt. De meloenen worden uitgelepeld en het vruchtvlees tot de laatste druppel uitgeperst. Deze pure Cantaloupe sap wordt vervolgens gemengd met 96% alcohol en siroop om het geheel tot een prijswinnende elegante meloen likeur te maken.
Ons verhaal
Dolce Cilento produceert likeuren volgens een zeer oude en ambachtelijke traditie, waar zij al meer dan 80 jaar ervaring in hebben. ‘Dolce’ letterlijk vertaald: Zoetje. Cilento is de plek waar de fabriek staat, oftewel het zoetje van Cilento. De fabriek is gevestigd in het nationale park Cilento. Het natuurrijke nationale park (Vallo di Diano) kreeg in 1998 net als het dorpje Paestum een plek op UNESCO’s werelderfgoedlijst. De omgeving waar de likeuren worden geproduceerd is dus ontzettend divers, natuurrijk máár ook vruchtbaar. De hoofdingrediënten voor de likeuren worden dan ook lokaal verbouwd. Om de versheid en smaak te behouden worden alle vruchten binnen enkele uren verwerkt na de oogst. Deze werkwijze resulteert zich in de heerlijke likeuren die u verbindt met de smaak van Italië.