Watermeloncello
Dolce Cilento Watermeloncello
Italie - Watermeloncello 70CL 25%
De watermeloen die gebruikt wordt voor de Italiaanse Dolce Cilento Watermeloncello komt uit de regio Salerno. Deze watermeloen likeur heeft een heerlijke, verfrissende smaak die perfect is voor elk seizoen!
Watermeloen bestaat voor 95% uit water, en is dus een perfecte dorstlesser. Wel is vaak zo dat de frisse smaak van de watermeloen op de achtergrond staat. Om de volle en pure smaak van de vrucht terug te laten komen in de likeur, heeft Dolce Cilento eigen huisregels opgesteld: Bij een eerste teken dat de meloen rijp is, wordt deze direct geplukt en binnen twee uur verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwijderd van de schil en in 96% alcohol geweekt. Na een aantal weken wordt het mengsel gezeefd en wordt de siroop voor deze likeur toegevoegd. De kwaliteit van de watermeloenen moeten uitmuntend zijn, vandaar dat Dolce Cilento nauw samenwerkt met professionele landbouwers uit de regio.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Dolce Cilento Watermeloncello
De watermeloen die gebruikt wordt voor de Italiaanse Dolce Cilento Watermeloncello komt uit de regio Salerno. Deze watermeloen likeur heeft een heerlijke, verfrissende smaak die perfect is voor elk seizoen!
Watermeloen bestaat voor 95% uit water, en is dus een perfecte dorstlesser. Wel is vaak zo dat de frisse smaak van de watermeloen op de achtergrond staat. Om de volle en pure smaak van de vrucht terug te laten komen in de likeur, heeft Dolce Cilento eigen huisregels opgesteld: Bij een eerste teken dat de meloen rijp is, wordt deze direct geplukt en binnen twee uur verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwijderd van de schil en in 96% alcohol geweekt. Na een aantal weken wordt het mengsel gezeefd en wordt de siroop voor deze likeur toegevoegd. De kwaliteit van de watermeloenen moeten uitmuntend zijn, vandaar dat Dolce Cilento nauw samenwerkt met professionele landbouwers uit de regio.
Ons verhaal
Dolce Cilento produceert likeuren volgens een zeer oude en ambachtelijke traditie, waar zij al meer dan 80 jaar ervaring in hebben. ‘Dolce’ letterlijk vertaald: Zoetje. Cilento is de plek waar de fabriek staat, oftewel het zoetje van Cilento. De fabriek is gevestigd in het nationale park Cilento. Het natuurrijke nationale park (Vallo di Diano) kreeg in 1998 net als het dorpje Paestum een plek op UNESCO’s werelderfgoedlijst. De omgeving waar de likeuren worden geproduceerd is dus ontzettend divers, natuurrijk máár ook vruchtbaar. De hoofdingrediënten voor de likeuren worden dan ook lokaal verbouwd. Om de versheid en smaak te behouden worden alle vruchten binnen enkele uren verwerkt na de oogst. Deze werkwijze resulteert zich in de heerlijke likeuren die u verbindt met de smaak van Italië.