Royal Red
Domaine Betrand Marchard de Gramont Nuits Saint Georges Aux Allots
Frankrijk - Pinot noir 2020 75CL 14,5%
Aux Allots is een climat uit Nuits-Saint-Georges. De biologisch gecertificeerde wijn die hier vandaan komt, wordt gemaakt van 100% pinot noir. Herkenbaar aan tonen van frambozen, koffie en zwarte peper. Je schenkt hem bij charcuterie, steak tartare, gevogelte en bij paddenstoelen of truffel.
De Bourgogne producent Bertrand Machard de Gramont maakt voornamelijk wijnen in zijn thuishaven Nuits-Saint-Georges. Ten zuiden van deze stad bevindt zich de wijngaard Les Vallerots, maar ten noorden van Nuits-Saint-Georges vind je Aux Allots. De wijn die hier vandaan komt wordt ook van pinot noir gemaakt. Het verschil is echter dat de wijn zachter, soepeler en vriendelijker overkomt. De Nuits-Saint-Georges Aux Allots kenmerkt zich door aroma’s van frambozen, koffie en zwarte peper. Je schenkt deze biologisch gecertificeerde wijn bij charcuterie, steak tartare, gevogelte en bij gerechten met paddenstoelen of truffel.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Domaine Betrand Marchard de Gramont Nuits Saint Georges Aux Allots
Aux Allots is een climat uit Nuits-Saint-Georges. De biologisch gecertificeerde wijn die hier vandaan komt, wordt gemaakt van 100% pinot noir. Herkenbaar aan tonen van frambozen, koffie en zwarte peper. Je schenkt hem bij charcuterie, steak tartare, gevogelte en bij paddenstoelen of truffel.
De Bourgogne producent Bertrand Machard de Gramont maakt voornamelijk wijnen in zijn thuishaven Nuits-Saint-Georges. Ten zuiden van deze stad bevindt zich de wijngaard Les Vallerots, maar ten noorden van Nuits-Saint-Georges vind je Aux Allots. De wijn die hier vandaan komt wordt ook van pinot noir gemaakt. Het verschil is echter dat de wijn zachter, soepeler en vriendelijker overkomt. De Nuits-Saint-Georges Aux Allots kenmerkt zich door aroma’s van frambozen, koffie en zwarte peper. Je schenkt deze biologisch gecertificeerde wijn bij charcuterie, steak tartare, gevogelte en bij gerechten met paddenstoelen of truffel.
Ons verhaal
Domaine Bertrand Machard de Gramont is een klein familiebedrijf uit de Bourgogne met slechts 6 hectare aan wijngaard. Het biologisch gecertificeerde bedrijf werd in 1983 opgericht door vader Bertrand Machard de Gramont. Hij werkte al eerder bij een familiebedrijf, maar dat werd in drie delen verdeeld. Sinds 2004 wordt Bertrand bijgestaan door zijn dochter Axelle Machard de Gramont, die inmiddels de dagelijkse leiding in handen heeft. Domaine Bertrand Machard de Gramont beschikt over wijngaarden in Nuits-Saint-Georges, verdeeld over de percelen Aux Allots, Les Hauts-Prûliers en Les Vallerots. Laatstgenoemde werd in 2001 herplant met pinot noir in een terrassenwijngaard. Daarnaast beschikt Domaine Bertrand Machard de Gramont over wijngaarden in Vosne-Romanée en Vergy.