Jenever
FILLIERS Barrel Aged Genever 21YO 0,70 ltr
België - Jenever 70CL 46%
In deze 21 jaar oude genever komt de rijpingsfilosofie van Filliers volledig tot zijn recht. Een waar meesterwerk dat bij alle speciale gelegenheden gedronken kan worden. In pure vorm ontplooien de complexe smaken en diepte van de genever zich het beste.
De genever ondergaat gedurende eenentwintig jaar een rijping op Amerikaanse ex-bourbon vaten. Dit resulteert in een werkelijk meesterstuk onder de genevers. Deze genever vult met zijn complexe & gebrande aroma’s het gamma perfect aan en onderscheidt zich van de jongere frisse genevers met hun peperige karakter. De degustatie ervan is een ontdekking van smaken & diepte, op zijn best in pure vorm. De kleur van de fles is een verwijzing naar de oxidatie van koper die optreedt door de tijd heen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over FILLIERS Barrel Aged Genever 21YO 0,70 ltr
In deze 21 jaar oude genever komt de rijpingsfilosofie van Filliers volledig tot zijn recht. Een waar meesterwerk dat bij alle speciale gelegenheden gedronken kan worden. In pure vorm ontplooien de complexe smaken en diepte van de genever zich het beste.
De genever ondergaat gedurende eenentwintig jaar een rijping op Amerikaanse ex-bourbon vaten. Dit resulteert in een werkelijk meesterstuk onder de genevers. Deze genever vult met zijn complexe & gebrande aroma’s het gamma perfect aan en onderscheidt zich van de jongere frisse genevers met hun peperige karakter. De degustatie ervan is een ontdekking van smaken & diepte, op zijn best in pure vorm. De kleur van de fles is een verwijzing naar de oxidatie van koper die optreedt door de tijd heen.
Ons verhaal
In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht was op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij. In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd. Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt. Het is mogelijk om de stokerij in Deinze te bezoeken op afspraak.