Pedro ximénez
klein formaat
8.
Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez
Spanje - Pedro ximénez 37.5CL 15%
Alles over Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez
Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez
37.5CL - 15%Online op voorraad
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerNa een klein partje geproefd te hebben van de heerlijke chocoladetaart die dochter Melanie voor onze familiale Paasbrunch had gemaakt, kon ik de verleiding niet weerstaan om voor een grotere punt een flesje Pedro Ximénez te openen. En wel de Nectar van González Byass, licht gekoeld. Op rijke, zoniet weelderige wijze smaakt deze Sherry namelijk óók naar chocolade, met nog wat koffie, rozijnen, dadels en karamel toe. Het is een wijn – donkerbruin, met 15 procent alcohol wat ‘m een stuk lichter maakte dan bijvoorbeeld Port – die zijn naam Nectar eer aandoet. Waarvan hij gemaakt wordt? Van zongedroogde druiven. En hij onderging via een ingewikkeld mengsysteem een jarenlange vatrijping.
Alles over Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez
Ons verhaal
González Byass is een van de bekendste, zo niet dé bekendste producent van sherry. Het familiebedrijf is opgericht in 1835 en nog altijd in handen van de familie González. De beroemdste sherry die wordt gemaakt door González Byass is Tio Pepe. Daarnaast wordt er een breed scala aan sherry’s gemaakt. En dat niet alleen, want het bedrijf heeft ook een rijk portfolio met tafelwijnen en andere dranken. Het hoofdkantoor van González Byass is nog altijd in Jerez de la Frontera. De stad in Andalusië waar alles draait om sherry. Een bezoek aan de Bodega van Tio Pepe behoort tot de toeristische trekpleisters van Jerez de la Frontera.