Witte rum
Hampden Estate Rum Fire White
Jamaica - Witte rum 70CL 63%
De Rum Fire, gedistilleerd op Hampden Estate, is ontwikkeld met de duidelijke intentie om dichtbij het unieke karakter van Hampden te blijven: funky! Geliefd bij bartenders over de hele wereld door zijn krachtige karakter en ultieme toevoeging in Tiki cocktails. In de neus is de rum explosief en fruitig. De smaak is intens, met hints van kruiden en tropische vruchten.
Er wordt gebruik gemaakt van extreem uitgebreide fermentatie met uitsluitend natuurlijke gisten. Gedistilleerd in koperen pot stills, waarbij er een uniek en funky aromatisch profiel met een zeer hoog niveau van esters ontstaat.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Hampden Estate Rum Fire White
De Rum Fire, gedistilleerd op Hampden Estate, is ontwikkeld met de duidelijke intentie om dichtbij het unieke karakter van Hampden te blijven: funky! Geliefd bij bartenders over de hele wereld door zijn krachtige karakter en ultieme toevoeging in Tiki cocktails. In de neus is de rum explosief en fruitig. De smaak is intens, met hints van kruiden en tropische vruchten.
Er wordt gebruik gemaakt van extreem uitgebreide fermentatie met uitsluitend natuurlijke gisten. Gedistilleerd in koperen pot stills, waarbij er een uniek en funky aromatisch profiel met een zeer hoog niveau van esters ontstaat.
Ons verhaal
Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit. De distilleerderij geeft je het gevoel alsof je een stap terug in de tijd gaat. Onveranderd sinds de 18e eeuw met oude houten krakende vloeren, geflankeerd door tientallen kegelvormige houten vaten waar de fermentatie plaatsvind. Voor iedereen die de magie van het fermentatie proces begrijpt is Hampden een droom. Het fermentatieproces duurt 8 tot 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen, door wilde gisten welke leven en zich voortplanten in de fermentatie ruimtes.