Gin
Hendrick's
Schotland - Gin 70CL 41,4%
Hendrick’s Gin is een elegant gebalanceerde gin. Naast de unieke essences van Komkommer en Rozenblaadjes die in de Gin naar voren komen, onderscheidt Hendrick’s Gin zich ook door haar excentrieke vorm van distilleren.
Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd aan de hand 11 verschillende ingrediënten (botanicals). Deze elf botanicals bestaan uit jeneverbes, koriander, engelwortel, citroenschil, sinaasappelschil, kamille, kubusbes, vlierbloesem, weidezaad, karwijzaad en iriswortel. Om het distillatieproces tot stand te laten komen is een ketel nodig. In tegenstelling tot doorsnee-gins wordt Hendrick’s Gin gemaakt met twee soorten ketels, een ‘Carter-Head’ ketel en een koperen 'pot' ketel.
In de koperen ketel vindt de eerste fase van het distillatieproces plaatst. De 11 botanicals worden 24 uur ondergedompeld in een combinatie van water, uit het Penwhapple reservoir, zo’n tien kilometer van de Hendrick’s Gin destilleerderij, en zuivere alcohol. Vervolgens wordt de temperatuur van deze vloeibare mix langzaam verhoogd waardoor er een damp vrij die door een condensator heen gaat. Uit deze condensator komt de nu geïnfuseerde alcohol en deze wordt vervolgens opgeslagen in een zogenaamde ‘spirit safe’. Dit is het eerste en zwaardere distillaat.
Nu komt het tweede distillatieproces bij de Carter-Head kijken. In tegendeel tot de koperen ketel waar de botanicals in heet water worden gekookt, worden de botanicals in de Carter-Head gestoomd. De botanicals worden in een koperen mand bovenin de ketel geplaatst, waar de stoom doorheen zal gaan. Op deze wijze komen de oliën en smaak uit deze botanicals vrij. Hieruit ontstaat het tweede en lichtere distillaat.
Wanneer deze twee destillaten worden samengevoegd, wordt als laatste ingrediënt rozenblaadjes en komkommer als essentie toegevoegd. Nu is het distillatieproces voltooid en is het product van Hendrick’s Gin tot stand gekomen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Hendrick's
Hendrick’s Gin is een elegant gebalanceerde gin. Naast de unieke essences van Komkommer en Rozenblaadjes die in de Gin naar voren komen, onderscheidt Hendrick’s Gin zich ook door haar excentrieke vorm van distilleren.
Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd aan de hand 11 verschillende ingrediënten (botanicals). Deze elf botanicals bestaan uit jeneverbes, koriander, engelwortel, citroenschil, sinaasappelschil, kamille, kubusbes, vlierbloesem, weidezaad, karwijzaad en iriswortel. Om het distillatieproces tot stand te laten komen is een ketel nodig. In tegenstelling tot doorsnee-gins wordt Hendrick’s Gin gemaakt met twee soorten ketels, een ‘Carter-Head’ ketel en een koperen 'pot' ketel.
In de koperen ketel vindt de eerste fase van het distillatieproces plaatst. De 11 botanicals worden 24 uur ondergedompeld in een combinatie van water, uit het Penwhapple reservoir, zo’n tien kilometer van de Hendrick’s Gin destilleerderij, en zuivere alcohol. Vervolgens wordt de temperatuur van deze vloeibare mix langzaam verhoogd waardoor er een damp vrij die door een condensator heen gaat. Uit deze condensator komt de nu geïnfuseerde alcohol en deze wordt vervolgens opgeslagen in een zogenaamde ‘spirit safe’. Dit is het eerste en zwaardere distillaat.
Nu komt het tweede distillatieproces bij de Carter-Head kijken. In tegendeel tot de koperen ketel waar de botanicals in heet water worden gekookt, worden de botanicals in de Carter-Head gestoomd. De botanicals worden in een koperen mand bovenin de ketel geplaatst, waar de stoom doorheen zal gaan. Op deze wijze komen de oliën en smaak uit deze botanicals vrij. Hieruit ontstaat het tweede en lichtere distillaat.
Wanneer deze twee destillaten worden samengevoegd, wordt als laatste ingrediënt rozenblaadjes en komkommer als essentie toegevoegd. Nu is het distillatieproces voltooid en is het product van Hendrick’s Gin tot stand gekomen.
Ons verhaal
Ook interessant voor jou:
170 cl