Brut Souverain is het visitekaartje van Henriot. Hij wordt gemaakt van 50% chardonnay, 45% pinot noir en 5% pinot meunier. Hij is fris en levendig met perzik, citrus, witte bloemen, versgebakken brood en amandel. Heerlijk bij lichte bereidingen van vis of schaal- en schelpdieren.
Henriot Brut Souverain is de BSA (Brut Sans Année) van champagnehuis Henriot. De wijnen van Henriot worden gemaakt door keldermeester Laurent Fresnet en rijpen in de ondergrondse crayères in Reims onder de ideale oplegcondities. De Brut Souverain rijpt 3 jaar en wordt gemaakt van 50% chardonnay, 45% pinot noir en 5% pinot meunier. Deze samenstelling zorgt voor een fris en levendig karakter.
Met de chardonnay druif kunnen veel verschillende wijnen worden gemaakt; van subtiele, zeer frisse Chablis tot aan houtgelagerde, rijke, volle wijnen.
Pinot noir
Deze druif zorgt voor fruitige rode wijnen die geliefd zijn om de aroma's van rood fruit en specerijen. En een lange soepele afdronk met zachte tannines. Perfect bij eend, kip en varkensvlees.
Pinot meunier
De pinot meunier druif geeft lichte, frisse en fruitige wijnen met een zachte afdronk. Heerlijk bij frisse salades, gegrilde kip of romige visgerechten.
Description
Brut Souverain is het visitekaartje van Henriot. Hij wordt gemaakt van 50% chardonnay, 45% pinot noir en 5% pinot meunier. Hij is fris en levendig met perzik, citrus, witte bloemen, versgebakken brood en amandel. Heerlijk bij lichte bereidingen van vis of schaal- en schelpdieren.
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Word een kenner!
Champagne
Alles over mousserende wijn
Hoe serveer je champagne?