Gin
Jawbox Small Batch Gin
Ierland - Gin 70CL 43%
Jawbox gin komt van het schiereiland Ards aan de Noord-Oost kust van Ierland. Deze small batch gin is een gemaakt van een combinatie van 11 botanicals waar onder; citroen, cassia, koriander, heide, kardemon en Cubeb peper. Pefect serve met ginger ale en wat citroen.
Deze Jawbox gin wordt maar liefst driemaal gedistilleerd in traditionele koperen distilleerketels. Volgens aloude methoden worden er kleine batches geproduceerd. Opvallend is dat het distilleerproces héél erg langzaam is. Het team van Jawbox gelooft dat het nu eenmaal tijd kost om de aroma’s en oliën uit de botanicals te trekken en ze volledig te laten opnemen door de alcohol.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Jawbox Small Batch Gin
Jawbox gin komt van het schiereiland Ards aan de Noord-Oost kust van Ierland. Deze small batch gin is een gemaakt van een combinatie van 11 botanicals waar onder; citroen, cassia, koriander, heide, kardemon en Cubeb peper. Pefect serve met ginger ale en wat citroen.
Deze Jawbox gin wordt maar liefst driemaal gedistilleerd in traditionele koperen distilleerketels. Volgens aloude methoden worden er kleine batches geproduceerd. Opvallend is dat het distilleerproces héél erg langzaam is. Het team van Jawbox gelooft dat het nu eenmaal tijd kost om de aroma’s en oliën uit de botanicals te trekken en ze volledig te laten opnemen door de alcohol.
Ons verhaal
Jawbox gin komt van het schiereiland Ards aan de Noord-Oost kust van Ierland. Alle Jawbox spirits worden gedistilleerd door The Jawbox Distillery, onderdeel van Jawbox Spirits Co. Net buiten Belfast, Ierland, ligt een uitgestrekt landgoed van driehonderd hectare, daterend uit de zestiende eeuw. Dit is de thuisbasis van de distilleerderij. The Jawbox Distillery wordt omringd door glooiende graanvelden; van dit geteelde en geoogste graan wordt de eigen neutrale graanalcohol gemaakt.
Deze alcohol wordt maar liefst driemaal gedistilleerd in traditionele koperen distilleerketels. Volgens aloude methoden worden er kleine batches geproduceerd.
Opvallend is dat het distilleerproces héél erg langzaam is. Het team van Jawbox gelooft dat het nu eenmaal tijd kost om de aroma’s en oliën uit de botanicals te trekken en ze volledig te laten opnemen door de alcohol.