Biodynamische witte wijn afkomstig uit de noordelijke Rhône gemaakt van 100% marsanne. Met extra complexiteit dankzij 8 tot 10 maanden rijping op zijn gistcellen. Met veel mineraliteit, steenfruit en honing. Heerlijk bij vegetarische gerechten uit de Midden-Oosterse keuken.
Saint-Joseph is een grote appellatie gelegen in de noordelijke Rhône. De meeste wijnen die hier vandaan komen zijn rood en worden gemaakt van syrah. Maar er wordt ook wit gemaakt. In het geval van deze Saint-Joseph Blanc, van de biodynamische producent Michel Chapoutier, wordt hij gemaakt van 100% marsanne. De druiven staan aangeplant op hellingen met een bodem rijk aan graniet. Dat levert een wijn op met veel mineraliteit. Daarnaast proef je steenfruit, bloesem en honing. De wijn rijpt 8 tot 10 maanden ‘sur lie’. Dat geeft extra complexiteit. Schenk hem bij witvlees, visgerechten met veel smaak of bij vegetarische gerechten uit de Midden-Oosterse keuken.
De rijke en fruitige smaak van deze druif wordt vaak gebruikt in blends met bijvoorbeeld viognier. Top bij pompoen of de Aziatische keuken.
Description
Biodynamische witte wijn afkomstig uit de noordelijke Rhône gemaakt van 100% marsanne. Met extra complexiteit dankzij 8 tot 10 maanden rijping op zijn gistcellen. Met veel mineraliteit, steenfruit en honing. Heerlijk bij vegetarische gerechten uit de Midden-Oosterse keuken.
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.