Classic Red
2e fles 50% korting
Masi Campofiorin Appaxximento
Italië - Corvina, Molinara, Rondinella 2020 75CL 13%
Bij Ripasso krijgt de wijn een tweede vergistingsproces. Hiervoor wordt de most (de schillen, pitten en takjes) van de Amarone gebruikt. Dit zorgt voor meer stevigheid en concentraat in de wijn.
De bijzondere ripasso van Masi Campofiorin is een klasse apart. Ripasso wordt meestal gemaakt door wijn nog eens op de droesem van Amarone wijn te laten vergisten. Voor de wijn worden lokale druiven gebruikt zoals corvina (70%) en rondinella en molinara. BIj Masi krijgt de wijn de bijzondere smaak door de extra vergisting met een kwart hoeveelheid gedroogde druiven die zo'n 6 weken in de zon hebben gelegen. Dat geeft de wijn extra kracht. Masi noemt deze methode Appaxximento.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Masi Campofiorin Appaxximento
Bij Ripasso krijgt de wijn een tweede vergistingsproces. Hiervoor wordt de most (de schillen, pitten en takjes) van de Amarone gebruikt. Dit zorgt voor meer stevigheid en concentraat in de wijn.
De bijzondere ripasso van Masi Campofiorin is een klasse apart. Ripasso wordt meestal gemaakt door wijn nog eens op de droesem van Amarone wijn te laten vergisten. Voor de wijn worden lokale druiven gebruikt zoals corvina (70%) en rondinella en molinara. BIj Masi krijgt de wijn de bijzondere smaak door de extra vergisting met een kwart hoeveelheid gedroogde druiven die zo'n 6 weken in de zon hebben gelegen. Dat geeft de wijn extra kracht. Masi noemt deze methode Appaxximento.