Skip to main content
Masi Campofiorin Appaxximento
Italië

Classic Red

2e fles 50% korting

Masi Campofiorin Appaxximento

Italië - Corvina, Molinara, Rondinella 2020 75CL 13%

Bij Ripasso krijgt de wijn een tweede vergistingsproces. Hiervoor wordt de most (de schillen, pitten en takjes) van de Amarone gebruikt. Dit zorgt voor meer stevigheid en concentraat in de wijn.

De bijzondere ripasso van Masi Campofiorin is een klasse apart. Ripasso wordt meestal gemaakt door wijn nog eens op de droesem van Amarone wijn te laten vergisten. Voor de wijn worden lokale druiven gebruikt zoals corvina (70%) en rondinella en molinara. BIj Masi krijgt de wijn de bijzondere smaak door de extra vergisting met een kwart hoeveelheid gedroogde druiven die zo'n 6 weken in de zon hebben gelegen. Dat geeft de wijn extra kracht. Masi noemt deze methode Appaxximento.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Masi Campofiorin Appaxximento

Bij Ripasso krijgt de wijn een tweede vergistingsproces. Hiervoor wordt de most (de schillen, pitten en takjes) van de Amarone gebruikt. Dit zorgt voor meer stevigheid en concentraat in de wijn.

De bijzondere ripasso van Masi Campofiorin is een klasse apart. Ripasso wordt meestal gemaakt door wijn nog eens op de droesem van Amarone wijn te laten vergisten. Voor de wijn worden lokale druiven gebruikt zoals corvina (70%) en rondinella en molinara. BIj Masi krijgt de wijn de bijzondere smaak door de extra vergisting met een kwart hoeveelheid gedroogde druiven die zo'n 6 weken in de zon hebben gelegen. Dat geeft de wijn extra kracht. Masi noemt deze methode Appaxximento.

Ons verhaal

Italië, Veneto
Italië, Veneto
Masi Agricola S.p.A. Italië, Veneto
In 1772 kocht de familie Boscaini de eerste wijngaard de 'Vaio dei Masi'. Deze kleine vallei in Valpolicella is de naamgever van het bedrijf dat nog altijd in familiehanden is. Maar bij die ene wijngaard is het zeker niet gebleven. Inmiddels produceert Masi wit, rood, rosé, mousserend, zoet en grappa. Voornamelijk in de oorspronkelijke streek waar Masi vandaan komt: Veneto. Dit gedeelte van Italië is de herkomst van beroemde wijnen zoals Valpolicella, Ripasso, Recioto en Amarone. Maar ook Soave, Prosecco en Bardolino. Masi heeft niet alleen wijngaarden in Veneto, maar ook in Toscane en zelfs in Argentinië. In 2018 is Masi door Gambero Rosso uitgeroepen tot Winery of the Year.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.