Big Red
Mazzei Fonterutoli N.10
Italië - Merlot, Sangiovese 2022 75CL 13%
Marchesi Mazzei is een van de tien oudste wijnfamilies van Italië, gespecialiseerd in Toscaanse wijnen. Voor deze wijn is de belangrijkste druif merlot aangevuld met de lokale held sangiovese.
Tijdens het proeven van de verschillende blends van het Fonterutoli domein in Toscane verbaasde cuvée nummer 10 door z'n uitmuntende kwaliteit. En inderdaad: wauw! Mooie complexe smaak waarin je hout en gekonfijt fruit herkent. Gemaakt van voornamelijk merlot, dus eigenlijk heel atypisch voor Toscane. Onno Kleyn zegt in Volkskrant Magazine: 'Half om half merlot en sangiovese. Aards, prettig geschraagd door eikenhout, balsemachtig, vol en intens.' Beoordeeld met een 8+.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Mazzei Fonterutoli N.10
Marchesi Mazzei is een van de tien oudste wijnfamilies van Italië, gespecialiseerd in Toscaanse wijnen. Voor deze wijn is de belangrijkste druif merlot aangevuld met de lokale held sangiovese.
Tijdens het proeven van de verschillende blends van het Fonterutoli domein in Toscane verbaasde cuvée nummer 10 door z'n uitmuntende kwaliteit. En inderdaad: wauw! Mooie complexe smaak waarin je hout en gekonfijt fruit herkent. Gemaakt van voornamelijk merlot, dus eigenlijk heel atypisch voor Toscane. Onno Kleyn zegt in Volkskrant Magazine: 'Half om half merlot en sangiovese. Aards, prettig geschraagd door eikenhout, balsemachtig, vol en intens.' Beoordeeld met een 8+.
Mening van een expert
Hubrecht Duijker - www.hubrechtduijker.comCollega James Suckling gaf 'm maar liefst 92 punten. Nieuwsgierig dus heb ik de No 10 Fonterutoli 2014 geopend, een Toscana op basis van voornamelijk merlot, aangevuld door sangiovese. Samen met milde roosteraroma's, fris bessig fruit en donkere tonen danst deze wijn op de tong. En doet sterk verlangen naar lamsbout of lamskoteletten. Een groot, beroemd, met prijzen overladen familiebedrijf en eigenaresse van het Castello di Fonterutoli (foto) staat achter de No 10, te weten Mazzei. Deze familie maakt in en rond de Chianti-streek al wijn gedurende 24 generaties, sinds 1435.'
Ons verhaal
Mening van een expert
Hubrecht Duijker - www.hubrechtduijker.comCollega James Suckling gaf 'm maar liefst 92 punten. Nieuwsgierig dus heb ik de No 10 Fonterutoli 2014 geopend, een Toscana op basis van voornamelijk merlot, aangevuld door sangiovese. Samen met milde roosteraroma's, fris bessig fruit en donkere tonen danst deze wijn op de tong. En doet sterk verlangen naar lamsbout of lamskoteletten. Een groot, beroemd, met prijzen overladen familiebedrijf en eigenaresse van het Castello di Fonterutoli (foto) staat achter de No 10, te weten Mazzei. Deze familie maakt in en rond de Chianti-streek al wijn gedurende 24 generaties, sinds 1435.'