Vol & rijk
NIEUW
Michter's Toasted Barrel Finish Sour Mash
Verenigde Staten - Blend 70CL 43%
In de jaren 70 en 80 was Michter's Original Sour Mash Whisky het meest populaire product van de distilleerderij. Terwijl de bijnaam "Sour Mash" afkomstig is van het whiskyproductieproces met dezelfde naam - waarbij een eerder gefermenteerde puree wordt gebruikt als starter voor de nieuwe puree die moet worden gefermenteerd, net zoals het maken van zuurdesembrood - verdiende Michter's Original Sour Mash onderscheiding voor zijn unieke smaak.
Nadat Michter's US1 Sour Mash Whisky door The Whisky Exchange werd uitgeroepen tot 'Whisky van het jaar' voor 2019, werd het de eerste in de Verenigde Staten gemaakte whisky die ooit deze prijs ontving. Het is deze bekroonde whisky die de kern vormt van onze Toasted Barrel Sour Mash Whiskey. Deze wordt gemaakt door Michter's US1 Sour Mash Whiskey te nemen en deze vervolgens een extra periode te laten rijpen in een tweede, op maat gemaakt vat. Dit tweede vat wordt samengesteld uit 18 maanden aan de lucht gedroogd hout en vervolgens geroosterd, maar niet verkoold. Er werden verschillende niveaus van toast voor het tweede vat geëvalueerd, voordat ons productieteam onder leiding van Master Distiller Dan McKee en Master of Maturation Andrea Wilson besloot welke niveau het beste de elegante nuances van deze opmerkelijke whisky zou weergeven.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Michter's Toasted Barrel Finish Sour Mash
In de jaren 70 en 80 was Michter's Original Sour Mash Whisky het meest populaire product van de distilleerderij. Terwijl de bijnaam "Sour Mash" afkomstig is van het whiskyproductieproces met dezelfde naam - waarbij een eerder gefermenteerde puree wordt gebruikt als starter voor de nieuwe puree die moet worden gefermenteerd, net zoals het maken van zuurdesembrood - verdiende Michter's Original Sour Mash onderscheiding voor zijn unieke smaak.
Nadat Michter's US1 Sour Mash Whisky door The Whisky Exchange werd uitgeroepen tot 'Whisky van het jaar' voor 2019, werd het de eerste in de Verenigde Staten gemaakte whisky die ooit deze prijs ontving. Het is deze bekroonde whisky die de kern vormt van onze Toasted Barrel Sour Mash Whiskey. Deze wordt gemaakt door Michter's US1 Sour Mash Whiskey te nemen en deze vervolgens een extra periode te laten rijpen in een tweede, op maat gemaakt vat. Dit tweede vat wordt samengesteld uit 18 maanden aan de lucht gedroogd hout en vervolgens geroosterd, maar niet verkoold. Er werden verschillende niveaus van toast voor het tweede vat geëvalueerd, voordat ons productieteam onder leiding van Master Distiller Dan McKee en Master of Maturation Andrea Wilson besloot welke niveau het beste de elegante nuances van deze opmerkelijke whisky zou weergeven.