Vol & rijk
Nikka Yoichi Single Malt
Japan - Malt 70CL 45%
Yoichi Single Malt is een Japanse whisky van het Japanse eiland Hakkaido. Mooie volle smaak. In de afdronk mooie balans van turf en een fijne zoete smaak.
In 1918 vertrok Masataka Taketsuru naar Glasgow om het vak van distalateur te leren. Na 2 jaar vertrok hij weer naar Japan met een tas vol kennis en aan zijn arm zijn Schotse echtgenote. Met zijn vergaarde kennis besloot hij dat de te bouwen distillerderij in het Noorden van Japan gebouwd moest worden omdat het klimaat deed denken aan dat van Schotland. De eerste distileerderij was Yoichi, die geturfde whisky produceerd, en al snel volgende Miyagikyo. Taketsuru was duidelijk van mening dat het klimaat heel belangrijk is voor de rijping van de whisky. Door het gunstige vochtige klimaat ontwikkelen de whiskies zich erg goed. De 2 distilleerderijn Yoichi en Miyagikyo zijn nu de basis voor de gehele Nikka serie. Beide zijn verkrijgbaar als mooie single malt maar de whisky wordt ook gebruikt in alle overige whiskies van Nikka.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Nikka Yoichi Single Malt
Yoichi Single Malt is een Japanse whisky van het Japanse eiland Hakkaido. Mooie volle smaak. In de afdronk mooie balans van turf en een fijne zoete smaak.
In 1918 vertrok Masataka Taketsuru naar Glasgow om het vak van distalateur te leren. Na 2 jaar vertrok hij weer naar Japan met een tas vol kennis en aan zijn arm zijn Schotse echtgenote. Met zijn vergaarde kennis besloot hij dat de te bouwen distillerderij in het Noorden van Japan gebouwd moest worden omdat het klimaat deed denken aan dat van Schotland. De eerste distileerderij was Yoichi, die geturfde whisky produceerd, en al snel volgende Miyagikyo. Taketsuru was duidelijk van mening dat het klimaat heel belangrijk is voor de rijping van de whisky. Door het gunstige vochtige klimaat ontwikkelen de whiskies zich erg goed. De 2 distilleerderijn Yoichi en Miyagikyo zijn nu de basis voor de gehele Nikka serie. Beide zijn verkrijgbaar als mooie single malt maar de whisky wordt ook gebruikt in alle overige whiskies van Nikka.
Ons verhaal
De Nikka distilleerderij is een Japanse whiskyproducent die in 1934 werd opgericht door Masataka Taketsuru, die wordt beschouwd als de vader van de Japanse whisky. De distilleerderij heeft twee locaties in Japan: Yoichi op het eiland Hokkaido en Miyagikyo in de prefectuur Miyagi.
Nikka produceert verschillende soorten whisky, waaronder single malt whisky, blended whisky en grain whisky. De whisky's van Nikka staan bekend om hun hoge kwaliteit en complexe smaken en aroma's. De distilleerderij gebruikt alleen de beste ingrediënten en heeft een uniek distillatieproces dat zorgt voor een rijke en complexe smaak.
De Yoichi-distilleerderij is gelegen in het noorden van Japan en is omgeven door bergen en de zee. Het klimaat in deze regio is vergelijkbaar met dat van Schotland, wat ideaal is voor het produceren van whisky. De Miyagikyo-distilleerderij is gelegen in het zuiden van Japan en heeft een warmer klimaat, wat resulteert in een andere smaakprofiel voor de whisky's die daar worden geproduceerd.