Skip to main content

OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN


4x Chocolade Inspiratie

bon bons
bon bons

Chocoladeliefhebbers opgelet! Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van chocola hebben wij goed nieuws. Wij hebben de lekkerste chocolade inspiratie voor je op een rij gezet. Trakteer jezelf op chocolade naast je glas, in je glas of op je bord. Of allemaal tegelijk. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van deze hemelse zoetigheid: 4x chocolade.

chocolade gebroken

1. CHOCOLADE BIJ WIJN

Of wijn bij chocolade. Goed gecombineerd zorgt dit voor een sensationele smaaksensatie. Maar pas op, want een verkeerd duo geeft een bittere nasmaak. Letterlijk en figuurlijk.

Dus welke wijn kies je bij wit, melk of puur? Een aantal opties.

Wijn en witte chocolade

- Rose Port: bijvoorbeeld Dow's Rosé 
- Demi-Sec Champagne, zoals Moët & Chandon Nectar Impérial 
- Witte dessertwijn zoals Muscat Sumarroca 
- En iets heel anders, een Zinfandel zoals de Ironstone Old Vine 

Wijn en melkchocolade

- Mousserende wijn, bijvoorbeeld Cava Sumarroca Reserva Brut
- Madeira: zoals de Santa Maria Madeira
- Pinot Noir, zoals Max Mann

Bij pure chocolade

Minder zoet en meer robuust zoals:
- Cabernet sauvignon, bijvoorbeeld van Arrogant Frog: Arrogant Frog Sauvignon Merlot Bio 
- Merlot, bijvoorbeeld van het Chileense wijnhuis Valdivieso: Valdivieso Merlot 
- Zinfandel, zoals deze Zinfandel wijnen 
- Ook lekker bij een Aged port, bijvorbeeld Kopke Crown Royal Fine Ruby

2. BIER VAN CHOCOLADE

De brouwers van Meantime kwamen op het geniale idee om tijdens het rijpingsproces echte chocolade toe te voegen aan het bier. Resultaat: een warm, complex bier met een hint van chocolade.

3. WHISKY EN CHOCOLA

Combineer je whisky met chocola op de goede manier, dan krijg je een match made in heaven. Let vooral op dat de smaken van je whisky terugkomen in de chocola. Is je whisky bijvoorbeeld zacht en fruitig? Ga dan eerder voor een romige melkchocolade in plaats van bittere, pure chocola. Meer weten? Ontdek hier alles over de beste whisky & chocolade combinaties!

4. SMAAKT NAAR CHOCOLADE

De nieuwe Baileys Chocolate Likeur activeert al je zintuigen met zijn aromatische, fluweelzachte karakter, weelderige, rijke textuur en heerlijke verwennerij van gesmolten chocolade. Baileys Chocolate – echte Belgische chocolade gecombineerd met betoverende Original Irish Cream.

Mozart Dark Chocolate is een uiterst verfijnde likeur. Het is het beste wat op het gebied van zwarte chocoladedranken verkrijgbaar is. Mozart Dark Chocolate wordt vervaardigd uit donkere chocolade, donker geroosterde cacao, originele Bourbon vanille en een fijn distillaat. Het onovertroffen natuurlijke chocolade aroma is zelfs voor kenners een bron van genot! Als pure chocolade likeur is Mozart Black uiterst geschikt voor het bereiden van cocktails.

Licor 43 Chocolate is geïnspireerd door de chocoladetraditie van Spanje. Ontdek deze limited edition die de bekende smaak van Licor 43 Original combineert met chocolade van 100% duurzaam geproduceerde cacao.

 

Baileys Belgian Chocolate

ERBIJ: DESSERTS MET CHOCOLADE

Iets te vieren of gewoon omdat het kan. Met een chocolade dessert scoor je altijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocoladetaart met honing sinaasappel-mascarpone naast een stevig glas bourbon?

Of trakteer iedereen (of alleen jezelf) op een luchtige mousse van bittere chocolade. Glaasje port erbij en je snapt waarom dit een gouden combinatie is.


Meer inspiratie?

Naast chocolade hebben vind je nog veel meer heerlijke nagerechten bij onze recepten.