Agua de Valencia
De Agua de Valencia is een verfrissende Spaanse cocktail die je absoluut moet proberen! Met de perfecte combinatie van verse sinaasappelsap, mousserende wijn en een vleugje gin en wodka is het een feestje in een glas. Ontdek het recept en leer hoe je de lekkerste Agua de Valencia maakt!
4 min bereiden
8 ingrediënten
1 glas
212 kcal
€1,69 per glas
Ingrediënten Agua de Valencia
- 100 ml verse sinaasappelsap
- 100 ml cava of andere mousserende wijn
- 10 ml gin
- 10 ml wodka
- Scheutje sinaasappellikeur
- 1 theelepel suiker
- IJsblokjes
- Sinaasappelschijfje voor garnering
Zo maak je een Agua de Valencia
- Pers verse sinaasappels tot je 100 ml sap hebt. Zeef het sap indien je geen pulp in je cocktail wilt.
- Voeg in een glas het sinaasappelsap, 10 ml gin, 10 ml wodka, en een scheutje sinaasappellikeur toe. Roer goed door.
- Roer 1 theelepel suiker door het mengsel totdat deze volledig is opgelost.
- Schenk 100 ml droge mousserende wijn voorzichtig in het glas. Roer zachtjes om de bubbels te behouden.
- Garneer het glas Agua de Valencia! met een sinaasappelschijfje, Proost!
Waar komt de naam Agua de Valencia vandaan?
De cocktail werd in de jaren '50 voor het eerst geserveerd in een café in Valencia. De naam verwijst naar de oorsprong van het drankje, aangezien het gebruik maakt van de beroemde Valenciaanse sinaasappels, die zorgen voor een zoete smaak.
Waarom wordt cava gebruikt in een Agua de Valencia?
Cava, de Spaanse mousserende wijn, geeft de Agua de Valencia zijn sprankelende karakter. De lichte bubbels zorgen voor een feestelijk gevoel en brengen de citrusaroma’s van de sinaasappels extra naar voren. Andere mousserende wijnen kunnen ook worden gebruikt, maar cava is traditioneel.
Kan ik een alcoholvrije Agua de Valencia maken?
Ja, je kunt een alcoholvrije versie maken door de gin, wodka en cava te vervangen door alcoholvrije alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor alcoholvrije mousserende wijn en laat de sterke drank weg. Zo heb je een verfrissende mocktail die net zo lekker is!