Recept en inspiratie
Amaretto Sour
Amaretto Sour: een cocktail met Disaronno, citroensap, Angostura Bitters en Monin Suikersiroop. Voeg ook nog het eiwit van een ei toe en je Amaretto Sour is af. Ontdek hier het recept!
Ingrediënten
- 50 ml Disaronno (amaretto)
- 40 ml vers citroensap
- 20 ml Monin suikersiroop
- 1 scheutje Angostura bitters
- 1 eiwit
- Sinaasappel schil
- Soort glas: rocks
Bereiding
- Vul een shaker met 50 ml Disaronno, 40 ml vers citroensap, 20 ml Monin suikersiroop, 1 scheutje Angostura bitters en het eiwit van een vers ei
- Shake, voeg vervolgens ijsblokjes toe en shake opnieuw totdat de shaker goed koud aanvoelt.
- Schenk uit en zeef in een rocks glas gevuld met ijsblokjes.
- Garneer tenslotte met een dun gesneden schilletje sinaasappel.
GEMIXT DOOR TESS
Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.
Top 3: Sour variaties
Gek op de Amaretto Sour? Probeer eens een van deze variaties:
Zelf mixen!
Nu weet je precies hoe je zelf een Amaretto Sour maakt en heb je leuke tips voor meer inspiratie en variatie. Wil je nu eens wat anders dan de Amaretto Sour? Bekijk dan nu de cocktails of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-Tonic, Bloody Mary, Mojito, Caipirinha en Piña Colada. Genoeg te ontdekken dus!