Recept en inspiratie
Apple cider bellini
Groot fan van de bellini maar een keer op zoek naar een nieuw recept? Probeer dan eens deze variant met appel cider. Dit recept is voor 2 cocktails.
DIT HEB JE NODIG:
Voor de apple cider siroop:
- 300 ml appel cider
- 4 hele kruidnagels
- 2 groene kardemom peultjes
- 2 hele steranijs vruchten
- 2 stokjes kaneel
- ½ theelepel vers geraspte nootmuskaat
Voor de bellini
- 45 ml zelfgemaakte apple cider siroop
- 30 ml (vijgen) wodka
- 350 ml prosecco
Een Bellini wordt vaak gedronken tijdens feestelijke gebeurtenissen. Champagneglazen proosten nu eenmaal zo gezellig.
Mixen maar
Begin met het maken van de appel cider siroop. Doe de appel cider in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Kook de cider al roerende net zo lang door tot ca. de helft nog over is. Dit duurt zo’n 2 minuten. Voeg alle specerijen toe en laat de mix afkoelen. Zeef wanneer het mengsel koud is. Je siroop is nu klaar.
Doe de wodka en appel cider siroop in een cocktailshaker met ijs. Schudden maar! Zeef het drankje daarna boven 2 champagne glazen en top af met de prosecco.
Zin in variatie? Bekijk dan het originele Bellini recept, of probeer de herfst bellini met peer en champagne.
Proef meer
Benieuwd naar de geschiedenis van de Bellini? Of naar een ander recept? Lees dan hier alles over de originele Bellini. Wil je meer weten over cider? Dat vind je hier terug. Wil je nu eens wat anders dan de Bellini? Ga dan terug naar alle cocktails. Bekijk ook de populairste cocktails van Nederland: Gin-Tonic, Bloody Mary, Mojito, Caipirinha en Piña Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!