Bellini
De Bellini lijkt op een perziksmoothie, maar verraadt zichzelf zodra je een slok neemt. Hij bruist. En dat is dankzij de prosecco! Dit is de perfecte cocktail voor een hete namiddag in de tuin, op het dak of een terras. Wie makkelijk wil doen, gebruikt perzikennectar of -puree. Maar wil je de Bellini eer aan doen, dan pureer je zelf een paar perziken in de blender.
5 min bereiden
2 ingrediënten
4 glazen
75 kcal
€1.00 per glas
Ingrediënten Bellini cocktail
Voor 4 personen:
- 4 perziken (vers of uit blik)
- 15 cl prosecco
- evt. kersenlikeur of siroop
- extra: 4 champagneflûtes
Hoe maak je de Bellini cocktail?
- Ontvel, ontpit en pureer 4 perziken (vers of uit blik).
- Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer.
- Zet 4 champagneflûtes klaar. Doe in elk glas 2 eetlepels puree.
- Schenk daar overheen heel langzaam circa 15 cl prosecco.
- Je kunt voor het serveren eventueel nog een druppeltje kersenlikeur toevoegen voor extra kleur. Proost!
Bellini cocktail: de geschiedenis
Giuseppe Cipriani is de man achter de Bellini. Hij schonk de cocktail voor het eerst in Harry’s Bar in Venetië. Het was eind jaren dertig en Cipriani was op zoek naar een manier om op dagelijkse basis verse perziken te gebruiken. Het werd de Bellini cocktail, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini.
De oranje cocktail
De oranje kleur van de Bellini deed hem aan één van zijn schilderijen denken. In het begin was de Bellini een seizoenspecialiteit bij Harry’s Bar, een geliefde hangout van Ernest Hemingway en Orson Welles. Enkele jaren later kon je de oranje perzikcocktail het hele jaar door drinken.
Variaties op de Bellini
Zin in variatie? Probeer eens de heerlijke Herfst Bellini met peer en champagne of de Apple Cider Bellini met appel cider, kardemom, anijs en kaneel.
Alcoholpercentage in een Bellini
In deze Bellini zit een alcoholpercentage van ongeveer 4%. Dat is dus best laag!
Waar smaakt een Bellini cocktail naar?
Perzik met een bite. Door de perziksap of gepureerde perziken proef je eerst de heerlijk zoete smaak van perziken. Je gebruikt verse perzik of uit blik. De prosecco voegt echt een bite toe en maakt het een bruisend drankje! Garneer met een schijfje perzik voor een extra feestelijk effect.