Ontdek cocktails
Probeer deze 5 biercocktails
Al eens gehoord van de Americano IPA of de Sidewalker? Grote kans dat je deze namen in ieder geval vaker terug gaat zien op de menukaarten van cocktailbars. Bier gebruiken voor het maken van cocktails, wordt namelijk steeds populairder. Ook omdat er minder alcohol in zit dan in bijvoorbeeld wodka of rum. Bovendien bieden vooral de vele soorten speciaalbier veel mogelijkheden om mee te mixen. Dus zeker de moeite waard om deze 5 biercocktails eens te proberen!
AMERICANO IPA
Lekker zoet met een bittere Campari bite!
Ingrediënten
- 15 ml Martini
- 15 ml Campari
- ½ flesje IPA (bijvoorbeeld Brand India Pale Ale)
- 1 grapefuit voor garnering
- Ijs
Zo maak je ‘m
- Vul een glas met ijs
- Schenk de likeuren erbij
- Top af met een koude IPA
- Maak het af met grapefruit zest
- Garneer met een schijfje grapefruit
SIDEWALKER
De Sidewalker is een mix van een fruitige brandy en een koud weissbiertje. Proost!
Ingrediënten
- 5 ml brandy
- 15 ml koud weissbier
- 5 ml limoensap
- 3 ml esdoornsiroop
- 6 eetlepels appel azijn
- 3 ml Spa rood
- Citroenschijfje als garnering
Zo maak je ‘m
- Doe de brandy, het limoensap, de esdoornsiroop en de appel azijn in een glas en roer dit goed door
- Schenk het weissbier en de Spa rood hierbij
- Garneer met een schijfje citroen
BLACK VELVET
Deze cocktail ziet er spannend uit, en smaakt naar meer!
Ingrediënten
- 25 ml Guinness
- 10 ml mousserende wijn
Zo maak je ‘m
- Vul een pint met koude Guinness
- Houd een lepel met de bolle kant boven de Guinness en giet langzaam de mousserende wijn over de lepel in het glas. Zo blijft deze drijven op het bier
LAMBIC SANGRIA
Geen zin in een normale Sangria? Dan is deze Lambic Sangria wellicht iets voor jou!
Ingrediënten
(Voor een kan)
- 1 flesje Liefmans
- 2 flesjes Hoegaarden
- 50 ml Lillet aperitif
- 50 ml frambozensap
- Gesneden sinaasappel en appel voor garnering
Zo maak je ‘m
- Giet de Liefmans, de Hoegaarden, het Lillet en het frambozensap in een kan en zet deze een uur in de koelkast
- Doe de stukjes fruit in de kan en klaar!
MEXICAN BULLDOG
Een lekkere frisse Margarita waar je een Corona aan toevoegt. Dat klinkt toch als muziek in de oren?
Ingrediënten
- 45 ml tequila blanco
- 30 ml Cointreau
- 1 flesje Corona
- 30 ml limoensap
- 5 ml suikersiroop
- Grof zeezout
- Limoen
Zo maak je ‘m
- Maak de rand van een glas nat met limoensap en dip omgekeerd op een schoteltje met zeezout
- Schenk de tequila, Cointreau, het limoensap en de suikersiroop in een shaker
- Vul aan met ijsblokjes en schud goed door
- Strain de cocktail in het voorbereide glas
- Garneer met een limoenpartje
- Zet de Corona op z’n kop in het glas en voìla! (Let op: dit kan natuurlijk niet bij alle glazen. Gebruik daarom een diep, breed glas)
LIEVER EEN NORMALE COCKTAIL?
Gelukkig hebben we ook genoeg cocktails zonder bier. Naast klassiekers zoals de Mojito, Bloody Mary, Margarita en Gin-Tonic, hebben we ook genoeg variaties! Lees alle recepten en variaties van verschillende cocktails op onze cocktailpagina. Of lees onderstaande artikelen voor meer inspiratie.