recept en inspiratie
De Gimlet
De Gimlet is de elegante opa onder de cocktails. Ouderwets maar verfijnd. Van starheid geen sprake bij deze oude heer, de perfecte Gimlet is een soepele combinatie van zoet en zuur die gevaarlijk makkelijk wegdrinkt. Serveer de Gimlet in een cocktailcoupe voor een extra touch!
DIT HEB JE NODIG
- 50 ml gin
- 25 ml limoen-/bergamotlikeur
- limoenrasp
Zo ga je te werk
- Vul een cocktailglas met ijs en voeg 50 ml gin en 25 ml limoenlikeur toe.
- Roer dit tot het glas lekker koud wordt en de dranken goed gemengd zijn.
- Schenk in een cocktailglas en garneer met limoenrasp.
Tip: voor de betere Gimlet maak je je eigen limoenlikeur. Echt niet ingewikkeld en je kunt het maanden bewaren.
GIMLET: DE GESCHIEDENIS
Voor de oorsprong van de Gimlet gaan we terug naar de tijd waarin de Britse marinevloten de oceanen bevoeren. Het verhaal gaat dat de officieren hun rantsoenen gin mengden met limoensap om zo schurft tegen te gaan.
Maar het kan niet anders dan dat ze het ook voor hun plezier dronken. We raden je in ieder geval aan dat nu wel te doen! Je hebt al een Gimlet door simpelweg gin met limoenlikeur te mengen.
TOP 3 VARIATIES OP DE GIMLET
Is de gimlet echt jouw cocktail? Dan zijn deze 3 ook een aanrader:
VERDER MIXEN?
Wil je nu eens wat anders dan de Gimlet? Ga terug naar alle cocktails of ga direct door naar de populairste cocktails van Nederland: Gin-Tonic, Bloody Mary, Mojito, Caipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 mixrecepten van Gall & Gall!