Skip to main content
Welkom
0
€ 0.00

Disaronno Sour

De Disaronno Sour is een heerlijke twist op de klassieke sour, waarbij de rijke, amandelsmaak van Disaronno wordt gecombineerd met frisse citroen en een hint van suiker. Deze cocktail heeft een perfecte balans tussen zoet en zuur, met een gladde textuur en een verfrissende afdronk. Perfect voor elke gelegenheid! 

5 min bereiden
7 ingrediënten
1 glas
213 kcal
€2.49 per glas

Ingrediënten Disaronno Sour

Hoe maak je de Disaronno Sour cocktail?

  1. Vul de shaker met de Disaronno Originale, citroensap, siroop, Angostura bitters en eiwit.
  2. Shake, voeg ijsblokjes toe en shake verder tot de buitenkant beslaat van de koude.
  3. Doe nieuwe ijsblokjes in het glas en schenk de cocktail door de zeef van de shaker erop.
  4. Garneer met het sinaasappelpartje.

Waar komt de Disaronno Sour vandaan?

De Disaronno Sour is een moderne variant van de klassieke whiskey sour, maar met Disaronno Amaretto als basis. Het werd populair in de jaren 60 en 70 en is sindsdien een favoriet in cocktailsbars wereldwijd.

Waar komt de naam vandaan?

De naam Disaronno Sour komt van Disaronno, de Italiaanse amaretto-likeur, en het woord "sour", wat verwijst naar het zure smaakprofiel van de klassieke "sour"-cocktail.

Waaruit bestaat een Disaronno Sour?

De Disaronno Sour is een heerlijke mix van de amandelachtige Disaronno, frisse citroensap, een vleugje zoetheid van suikersiroop, een scheutje Angostura bitters en een eiwit voor een romige, zachte textuur. Een perfecte balans van zoet, zuur en een beetje pit!

In welk glas serveer je de Disaronno Sour cocktail?
De Disaronno Sour wordt geserveerd in een old-fashioned of lowball glas, perfect voor de ijsblokjes en de romige textuur van de cocktail.

toost& magazine
Deze cocktail komt uit het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Klik hier voor alle cocktailrecepten uit toost&!

Meer lezen