Speciale cocktailrecepten voor de feestdagen
Het beste voor het nieuwe jaar
Oud en nieuw vier je natuurlijk met je beste vrienden en familie. Kies dan ook het beste merken en de beste drankjes om het nieuwe jaar in te luiden. Wil je echt indruk maken op je gasten, dan helpen we je hier met deze onwijs lekkere en speciale cocktailrecepten.
We hebben een heerlijke Baileys Gingerbread likeur voor je, past echt bij Kerst en Nieuwjaar. Niet moeilijk om te maken en zeer feestelijk om te presenteren.
Zoek je toch iets pittigers voor die koude feestdagen, dan is de Talisker Hot Choc iets voor jou. Dit recept zal het innerlijke ook verwarmen en is de beste metgezel bij de brandende vuurkorf buiten.
Ga je op de chique, feestelijke tour met oud en nieuw? Dan mag de CÎROC Campagne Cosmo niet ontbreken op jouw New Year’s Eve Party!
We sluiten dit keer af met een Johnnie & Ginger, dit is inmiddels een klassieker aan het worden. Heerlijk fris en pittig tegelijk, deze highball mag eigenlijk nooit ontbreken op feestjes!
Met deze feestelijke drankjes kunnen jij en het nieuwe jaar niet meer stuk, alvast de beste wensen!
Baileys Gingerbread likeur
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Wachttijd: 6 uur !
Wat heb je nodig voor 6 flesjes (elk ca. 80 ml):
Voor de likeur:
- 100 gram peperkoek
- 40 gram gember
- 5 kruidnagels
- 20 gram bruine suiker
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl nootmuskaat
- 1 snufje zout
- 500 ml Baileys Original Irish Cream
Hoe maak je het?
- Snijd de peperkoek in grote stukken. Schil en snijd de gember in grove stukken. Doe gember, peperkoek, kruidnagel, suiker, kaneel, nootmuskaat en zout in een blender en maal fijn. Doe het mengsel van Baileys en peperkoek in een hoge kom en meng. Dek het af en laat ongeveer 3 uur afkoelen. Roer dan nog een keer door en zet nog 3 uur op een koele plaats.
- Schenk de Baileys peperkoeklikeur door een fijne zeef in 6 kleine flesjes (elk ca. 80 ml). Versier de fles om het een kerst- en nieuwjaarstintje te geven!
Talisker Hot Choc
Wat heb je nodig voor 1 mok:
- 50 ml Talisker 10 Years Old
- 200 ml warme chocolademelk
- Voor garnering: (geroosterde) marshmallow en cacaopoeder
Hoe maak je het?
- Giet de Talisker en de chocolademelk in een pannetje en warm dit op (niet koken!)
- Schenk uit in een stoere mok.
- Garneer met (geroosterde) marshmallows en cacaopoeder.
De marshmallows rooster je op een lange houten prikker bij je vuurkorf natuurlijk.
CÎROC Champagne Cosmo
Wat heb je nodig voor 1 champagneglas:
- 40 ml CÎROC-wodka
- 35 ml Champagne (of cava/prosecco)
- 10 ml Limoensap
- 45ml Cranberrysap
- ijsblokjes
Hoe maak je het?
- Schut de CÎROC Vodka, limoensap en cranberrysap met ijs in en shaker .
- Zeef en serveer in een champagneglas.
- Werk af met Champagne om het feestelijk te laten bruisen.
- Garneer met een sinaasappelschil.
Johnnie & Ginger
Wat heb je nodig voor 1 highball:
- 50 ml Johnnie Walker Black Label
- 150 ml Ginger ale
- Schijfje verse gember, steranijs of partje citroen
Hoe maak je het?
- Schenk 50ml Johnnie Walker Black Label in en longdrink met ijs.
- Maak het pittiger met 150 ml Ginger Ale en roer om te mengen.
- Garneer met verse gember en steranijs of een schijfje citroen.