Limoncello Sour
De Limoncello Sour is een heerlijke, frisse cocktail die het beste van limoncello en citroen samenbrengt. Met een flink zuurtje van limoen en citroen, een romige textuur door het eiwit en een subtiele kick van bitters, is het de perfecte verfrissing voor elke gelegenheid!
10 min bereiden
8 ingrediënten
1 glas
208 kcal
€3,38 per glas
Ingrediënten Limoncello Sour
- 60 ml Pallini Limoncello
- 15 ml citroensap
- 15 ml limoensap
- 10 ml rietsuikersiroop
- 1 eiwit, losgeklopt
- ijsblokjes
- 2 stukjes limoenschil, biologisch
- citroenschijfje, biologisch
- cocktailbitter of Angostura bitters
Hoe maak je de Limoncello Sour?
- Doe ingrediënten tot en met het eiwit in een shaker en shake tot alles goed gemengd is en het eiwit schuimt. Voeg ijsblokjes toe en shake tot de buitenkant beslaat van de koude.
- Schenk de cocktail door de zeef van de shaker in het glas en pers er een limoenschilletje boven zodat de olie uit de schil het eiwit meer smaak geeft. Zet een ander schilletje op de rand, samen met het citroenschijfje en druppel er wat cocktailbitter over.
Waar komt de Limoncello Sour vandaan?
De Limoncello Sour is een variatie op de klassieke Whiskey Sour, maar dan met de frisse, citrusachtige smaak van limoncello. Het combineert de Italiaanse limoncello met citroen en limoensap, wat resulteert in een verfrissende en fruitige cocktail.
Wat is limoncello?
Limoncello is een Italiaanse likeur gemaakt van citroenschillen, suiker, water en alcohol. Het heeft een frisse, citrusachtige smaak en wordt vaak gekoeld geserveerd als aperitief of na het eten. Het komt vooral uit Zuid-Italië, zoals de Amalfikust en Sicilië.
Waaruit bestaat een Limoncello Sour?
De Limoncello Sour is een frisse, pittige cocktail die limoncello en citroen perfect combineert. Het romige eiwit en een vleugje bitters maken het de ideale verfrissing voor elke gelegenheid!
In welk glas serveer je de Limoncello Sour?
De Limoncello Sour komt het best tot z’n recht in een coupeglas. Het brede toelopende glas zorgt ervoor dat de aroma’s mooi vrijkomen en geeft de cocktail een feestelijke uitstraling.
toost& magazine
Deze cocktail komt uit het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Klik hier voor alle cocktailrecepten uit toost&!
Meer lezen