Mixen met Strohrum
STROH rum is in 1832 ontstaan in Oostenrijk. De rum is gemaakt van een suikerrietmelasse en smaakt naar vanille met een vleugje sinaasappel.
Recept
Mix - 2 personen
Bereiding Strohpresso
- Meng 25 cl melk, 25 cl ongeklopte slagroom, 150 g suiker en 1 zakje (8 g) vanillesuiker. Warm op en roer tot de suiker is opgelost.
- Schenk koffie bij het mengsel. Voeg 5 cl Strohrum toe. Garneer met chocolade cornflakes.
Bereiding ApfelStrohdel
- Verhit 40 cl appelsap, voeg 2 tl kaneel en 2 tl bruine suiker toe. Warm op tot de suiker is opgelost en laat de drank afkoelen.
- Voeg 6 cl Strohrum toe en schenk uit. Garneer met een schijfje appel.
Bereiding Strohkolade
- Klop 10 cl slagroom op met 1 tl vanillesuiker. Voeg 4 cl Strohrum toe.
- Verwarm 20 cl melk met 4 el cacao en 2 tl vanillesuiker. Voeg al roerende nog 20 cl melk toe. Schenk uit en schep de room erop. Garneer met cacaopoeder.