Moscow Mule
Sinds 1941 is de Moscow Mule een klassieker die niet meer weg te denken is uit z'n koperen mok. Wodka en gemberbier vormen de basis van deze heerlijk verfrissende cocktail. Deze Moscow Mule cocktail is bedacht in Amerika. Probeer 'm eens!
2 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
210 kcal
€2.13 per glas
Ingrediënten Moscow Mule
- 45 ml wodka
- 120 ml gemberbier
- 1/2 tl Angostura Bitter
- 1⁄2 limoen in 2 partjes
- IJs
Hoe maak je de Moscow Mule cocktail?
- Vul een koperen mok met ijsblokjes
- Schenk de wodka erbij
- Knijp de 2 partjes limoen uit boven de mok en bewaar ze apart
- Voeg de Angostura bitters toe in de mok
- Vul aan met gemberbier en roer goed door. Gebruik de partjes limoen als garnering
Waar komt de Moscow Mule vandaan?
De Moscow Mule werd uitgevonden in 1941. De uitvinding van deze cocktail staat officieel op naam van John Martin van Smirnoff Vodka, Sophie Berezinski van de Moscow Copper Co en Jack Morgan, de president van Cock 'n' Bull Products (gemberbier producent).
Wie de Moscow Mule nu écht heeft uitgevonden, is niet helemaal zeker.
Overgebleven drank
Er gaan geruchten dat niet Martin, Berezinski en Morgan de Moscow Mule hebben ontdekt, maar Wes Price, de hoofd-barman van Jack Morgan. De cocktail werd geboren uit de noodzaak. De kelder stond vol met onverkochte drank als Smirnoff Vodka en gemberbier. Om de kelder te legen, werden deze dranken gemixt. En zo ontstond een van de populairste cocktails: de Moscow Mule.
Waaruit bestaat een Moscow Mule?
Het recept van de Moscow Mule bestaat uit drie belangrijke ingrediënten: wodka, limoensap en gemberbier. Schenk deze in een koperen mok en roer voorzichtig door.
Maar vergeet zeker de Angostura Bitter niet! Dit geeft net die extra kick aan je cocktail die hem onderscheid van de rest!
Waarom zit de Moscow Mule in een koperen beker?
Dit komt vooral door het feit dat een koperen beker de kou geleid en je drankje hierdoor lekker lang verfrissend smaakt. Er worden nog meer eigenschappen toegeschreven aan koper waardoor je cocktail echt anders smaakt dan uit een glas, maar dat moet je zelf ervaren!