Skip to main content
Welkom
0
€ 0.00

Penicillin

De Penicillin is een moderne klassieker met rokerige Scotch whisky, honing, citroen en gember. De gembersiroop zorgt voor een lichte kruidigheid en een verfrissende kick. Een perfecte keuze als aperitief of afsluiter van de avond, geliefd bij whiskyfans en avontuurlijke drinkers.

3 min bereiden
5 ingrediënten
1 glas
190 kcal
€2 per glas

Ingrediënten

  • 50 ml Scotch whisky (bij voorkeur een rokerige variant)
  • 20 ml honing siroop
  • 20 ml vers citroensap
  • 10 ml gembersiroop (of gemberbier voor een lichtere versie. Bij gebruik hiervan het gemberbier pas na het schudden toevoegen)
  • IJsblokjes
  • Gemberplakje of citroenschil voor garnering (optioneel)

Zo maak je een Penicillin

  1. Voeg de Scotch whisky, honing siroop, citroensap en gembersiroop toe aan een shaker.
  2. Vul de shaker met ijsblokjes en schud goed.
  3. Zeef het mengsel in een rock glas met ijs.
  4. Garneer met een plakje gember of een citroenschil voor een extra flair.
  5. Serveer direct en geniet van je Penicillin!
image

Waarom heet het Penicillin?
De Penicillin cocktail werd in 2005 bedacht door barman Sam Ross. De naam verwijst naar de “geneeskrachtige” werking, dankzij de combinatie van Scotch whisky, honing, citroen en gember. Deze mix zorgt voor een verwarmende en verfrissende drank, ideaal om je op te peppen.

Is een Penicillin sterk?

De Penicillin is een stevige cocktail. Met 50 ml whisky ligt het alcoholpercentage al gauw op de 20%. De honing en citroen verzachten de smaak, waardoor de cocktail krachtig maar goed gebalanceerd is.

Hoe hoor je een Penicillin te serveren?

Een Penicillin wordt geserveerd in een rock glas met ijsblokjes. Gebruik grote ijsblokjes zodat de cocktail niet te snel verwatert. Garneer met een plakje gember of citroenschil voor extra smaak. Serveer direct en geniet van de rokerige, verfrissende mix.