Perenspoom
Deze Perenspoom is een zoete en bubbelende verrassing! Probeer deze heerlijke cocktail met mousserende wijn en perensorbetijs dat je zelf maakt!
3 min bereiden (+ 30 min voorbereiden)
5 ingrediënten
4 glazen
175 kcal per glas
€0.85 per glas
Ingrediënten Perenspoom
- 2 el wodka
- Mousserende wijn
- 3 Conference peren
- ½ citroen
- 500 ml ongezoete appelsap
Let op: deze perenspoom is voor 4 personen
Zo maak je de Perenspoom
- Schil de peren en snijd ze in stukjes
- Pers daarna de citroen en kook de peren samen met het citroensap, de appelsap en 2 eetlepels wodka op laag vuur
- Laat het mengsel afkoelen en pureer het vervolgens in de blender
- Doe het mengsel daarna in een geschikt diepvriesbakje en laat het twee uur invriezen
- Pureer na twee uur de sorbet met de staafmixer
- Wacht even rustig 5-10 minuten zodat het ijs zacht wordt en doe 1 schep van het sorbetijs in een champagneglas.
- Schenk de champagne bij het ijs in het glas en geniet!
Nog net wat zoeter?
Ben je gek op de smaak van peren? Maak je cocktail dan nog iets zoeter. Kies dan in plaats van wodka voor een van deze opties! Allebei met de smaak van peer een perfecte aanvulling!
Meer Spooms
Er zijn nog meer Spoom recepten: ontdek je favoriete smaak!