Skip to main content

Vlier het voorjaar

De Vlier het Voorjaar is de perfecte cocktail om je voorjaarsgevoel te vieren! Het frisse van de vlierbloesemsiroop, het citrusachtige van limoncello en limoensap geven een heerlijke smaakboost. Voeg bruisend mineraalwater, een takje munt en wat aardbeien toe, en je hebt de ideale cocktail voor een gezellig moment met vrienden of een zonnige middag.

5 min bereiden
8 ingrediënten
1 glas
118 kcal
€1,75 per glas

Ingrediënten Vlier het Voorjaar

Hoe maak je de Vlier het Voorjaar cocktail?

  1. Schenk de vlierbloesemsiroop, de limoncello en het limoensap in het glas. Vul aan met gecrusht ijs tot 2/3 van het glas en vul bijna helmaal af met bruiswater.
  2. Voeg op het laatste moment de likeur toe. Garneer met de munt en aardbeitjes.

Wat is Odavi Likeur?

Een verleidelijke combinatie van rood fruit met een zachte rozenhint en een volle, fruitige en licht kruidige afdronk. Ambachtelijk bereid met bijzondere aardbeien en frambozen – vruchten die anders zijn in vorm of rijpheid, maar boordevol smaak en aroma zitten.

Wat is limoncello?

Limoncello is een Italiaanse likeur gemaakt van citroenschillen, suiker, water en alcohol. Het heeft een frisse, citrusachtige smaak en wordt vaak gekoeld geserveerd als aperitief of na het eten. Het komt vooral uit Zuid-Italië, zoals de Amalfikust en Sicilië.

Waaruit bestaat een Vlier het Voorjaar cocktail?

De Vlier het Voorjaar is een frisse cocktail met vlierbloesem, limoncello en limoensap. Perfect voor een zonnige dag, met bruisend mineraalwater en een vleugje munt en aardbei voor de finishing touch.

In welk glas serveer je de Vlier het Voorjaar?
De Vlier het Voorjaar serveer je in een highball- of longdrinkglas. Hierdoor komen alle kleuren van de cocktail meer tot zijn recht.

toost& magazine
Deze cocktail komt uit het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Klik hier voor alle cocktailrecepten uit toost&!

Meer lezen