de Whisky sour
Een klassieke cocktail die nooit uit de mode raakt. De perfecte balans tussen zoet en zuur vormt de kern van deze cocktail. Het eiwit zorgt voor een zachte smaak en een prachtige schuimlaag, terwijl de bourbon de basis biedt met zijn rijke tonen.
8 min bereiden
4 ingrediënten
1 glas
120 kcal
€1,85 per glas
Ingrediënten:
- 60 ml whisky (bourbon)
- 30 ml verse citroensap
- 15 ml Monin suikersiroop
- 1 scheutje Angostura bitter
- 1 ei
- Glas: rocksglas
- Garnering: Sinaasappel zest
Zo maak je 'em:
- Doe de whisky samen met de citroensap en de suikersiroop in een glas
- Voeg hier het scheutje Angostura bitter aan toe. Heb je dit niet in huis? Laat het dan achterwege
- Voeg het eiwit toe aan het glas en schud de cocktail goed door elkaar zodat er een schuimkraag ontstaat.
- Gooi hier wat ijsblokjes aan toe en garneer de cocktail met de sinaasappelzest. Voila, je cocktail is klaar!
WHISKEY SOUR OF WHISKY SOUR?
Whiskey Sour wordt ook vaak geschreven als Whisky Sour? Het hangt er vanaf waar de whisky die je gebrukt vandaan komt. Lees hier meer over het verschil tussen whiskey en whisky.
WHISKY COCKTAIL FAN?
Whisky is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op houten vaten. Je hebt vele verschillende soorten whisky zoals malt, blended en peated. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees hier dan meer over whisky. Wil je een keer afwisselen en geen Whisky Sour? Bekijk dan hier de top 10 lekkerste whisky cocktails!
VERDER MIXEN?
Ontdek de top 10 wodka cocktails, de top 10 gin cocktails of de top 5 vermouth cocktails! Je kunt ook gaan voor een Gin-Tonic, Sex on the beach of een Long Island Iced Tea.
Ontstaan Whisky sour
De Whiskey Sour is dé enige echte whiskey cocktail en wordt gezien als een echte klassieker. Deze cocktail wordt in 1862 al samen met andere klassiekers vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas. De meeste van deze cocktails zijn inmiddels al lang vergeten. Maar de Whiskey Sour is nog steeds een succes.