Ontdek sterke merken
Hooghoudt
HOOGHOUDT PREMIUM JONGE JENEVER
Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever is fluweelzacht, met karakter. Een fantastisch zuivere jenever met ongekende smaaknuances. Verfijnd én uitgesproken dankzij een uniek triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Vleugjes vlierbloesem, kardemom en heidehoning maken deze 100% natuurlijke en fluweelzachte jenever onweerstaanbaar.
MIX: FIZZY FALCON - Recept
Ingrediënten
- 1/3 Hooghoudt Premium Jonge Graanjenever
- 2/3 Lemon Bitter/ Sicialian Lemonade
- Limoen zeste
- Muntbloem
Zo maak je 'm
- Vul een Hi-ball met ijs en schenk de jenever in
- Voeg vervolgens de lemon bitter of lemonade toe
- Doe de zeste van citroenschil hierbij
- Roer kort en serveer
Kopstoot met tripel bier
Voor de ultieme Kopstoot drink je Premium Jonge Jenever met een tripel bier. Ga voor een fruitig en kruidig bier met een (licht) moutige en gebrande smaak. Tripel bier heeft dezelfde eigenschappen als de jonge jenever, zonder te overheersen.
HOOGHOUDT KALMOES BEERENBURG
Hooghoudt Kalmoes Beerenburg is een krachtige bitter, gemaakt met maar liefst 77 kruiden. Het is de fijnste jenever van de Hooghoudt familiedistilleerderij. De smaak is zacht en puur door het karakter van de kalmoeswortel. Deze ontdekking van Hero Jan Hooghoudt is de eigenzinnige variant op de originele Beerenburg-receptuur.
MIX: DUTCH STORM - Recept
Ingrediënten
- 1/3 Hooghoudt Kalmoes Beerenburg
- 2/3 Fever Tree Ginger Beer
- Partje limoen
- Ijs
Zo maak je 'm
- Vul een Hi-ball met ijs en schenk de beerenburg in
- Voeg vervolgens de ginger beer en het partje citroen
- Roer kort en serveer
Sinds 1888
Noem ons eigenwijze Groningers, maar alles wat in onze flessen zit, hebben we zelf bedacht en gemaakt. En dat doen we al vier generaties lang. Het begon allemaal in 1888 met onze levenslustige overgrootoma Grietje. Zij stond al experimenterend achter de distilleerketels in een tijd toen vrouwen nog niet eens stemrecht hadden. Grietje Hooghoudt zette daarmee de toon voor wat later onze missie werd: de oneindige zoektocht naar de lekkerste smaken. Daarom zijn we onze recepturen altijd blijven vernieuwen. Elke druppel Hooghoudt vertelt dit verhaal op zijn eigen manier. Gemaakt van ingrediënten die we bij voorkeur uit de regio halen, en die altijd op kwaliteit geselecteerd zijn. Dat doen we al sinds 1888, en als het aan ons ligt, zullen we dat altijd blijven doen.
Het verhaal van Hooghoudt distilleerders begint in 1888 met overgrootoma Grietje.
HOOGHOUDT OUDE GRAANJENEVER
Hooghoudt Premium Oude Graanjenever is vol van karakter. Voor deze klassieke jenever gebruiken we een vooroorlogs recept met lekker veel eigen gestookte moutwijn. Een deel daarvan hebben we 17 jaar laten rijpen op eikenhouten Oloroso sherryvaten. De granige moutwijn en lichtkruidige jeneverbes zijn mooi in balans met zachte tonen van hout en vanille.
MIX: OLD GINGER - Recept
Ingrediënten
- 1/3 Hooghoudt Premium Oude Graanjenever
- 2/3 Thomas Henry Ginger Ale
- 1 partje limoen
Zo maak je 'm
- Vul een Hi-ball glas met ijs
- Schenk de jenever in het glas
- Voeg de ginger ale toe
- Knijp het sap uit een lime wedge en voeg dit toe
HOOGHOUDT KORENWIJN
Hooghoudt Korenwijn is zacht en moutig. Het familierecept bevat, naast een vleugje lichtkruidig jeneverbesdistillaat, extra veel moutwijn. Traditioneel gestookt in een koperen ketel. De combinatie van rogge, tarwe en mais zorgt voor een volgranige, intens krachtige en toch zachte smaak.
COCKTAIL: DUTCH NEGRONI - Recept
Ingrediënten
- 40 ml Hooghoudt Korenwijn
- 30 ml Italiaanse Vermouth
- 20 ml Campari
- 2 dashes orange bitter
- Orange zeste als garnering
Zo maak je 'm
- Vul een mixing glas met ijs
- Voeg alle ingrediënten toe
- Roer ongeveer 30 seconden en julep strain dit in een mooi klassiek cocktailglas
HOOGHOUDT SMAAKMAKERS
Hooghoudt werkt samen met talenten die met dezelfde gedrevenheid als wij op zoek zijn naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Alom bekend of nog net niet doorgebroken, maar altijd eigenzinnig en bevlogen. Zij inspireren ons met verrassende smaakcombinaties in cocktails, mixes, kopstoten of op culinair vlak!
HOOGHOUDT BRUINE JENEVER
Hooghoudt Bruine jenever is vol en zwoel van smaak. Naast jeneverbes proef je onder meer kaneel, vanille, zoethout, grapefruit en kandij. De technieken van nu hebben we gecombineerd met onze jarenlange ervaring. Dat maakt een verrassende en eigentijdse jenever.
DIRTY GENEVER - Recept
Ingrediënten
- 1/3 Hooghoudt Bruine jenever
- 2/3 Thomas Henry Ginger Ale
- 25 ml limoensap
- Garneren met een halve uitgeknepen limoen
Zo maak je 'm
- Schenk de jenever in een Hi-Ball glas gevuld met ijs
- Knijp de helft van het sap van een halve limoen uit boven het glas
- Voeg de ginger ale toe
MIX: HOOGHOUDT AUTHENTIEKE BEERENBURG
Hooghoudt Authentieke Beerenburg ligt het dichtst bij de receptuur van de allereerste Beerenburg. Een stevige bitter met 74 kruiden, getrokken op onze beste jenever. Rijk en puur van smaak.
Ingrediënten
- 1/3 Hooghoudt Beerenburg
- 2/3 Cola
- Garneren met een halve uitgeknepen citroen
Zo maak je 'm
- Schenk de Beerenburg in een Hi-Ball glas gevuld met ijs
- Knijp de helft van het sap van een halve citroen uit boven het glas
- Voeg de cola toe
HOOGHOUDT ZACHTBITTER
Hooghoudt Zachtbitter Kruiden & Honing is een volle, kruidige bitter met 53 kruiden, getrokken op onze beste jenever. Deze likeur onder de bitters is honingzacht van smaak en daardoor heel toegankelijk. In het recept wordt heidehoning gebruikt. Dat maakt Zachtbitter Kruiden & Honing tot een echte verwennerij.
ZACHTBITTER GINGER ALE- Recept
Ingrediënten
- 1/3 Hooghoudt Zachtbitter
- 2/3 Thomas Henry Ginger Ale
- Sinaasappel zeste
Zo maak je 'm
- Schenk de zachtbitter in een Hi-Ball glas gevuld met ijs
- Voeg de ginger ale toe
- Drappeer de sinaasappel zeste in het glas
Meer inspiratie
Nog niet uitgelezen? Lees dan meer over Jenever. Of bekijk een van de onderstaande artikelen voor meer inspiratie!