It’s not Scotch. It’s not Bourbon. It's Jack.
Jack Daniel's
SINDS 1866
Sinds 1866 komt iedere druppel Jack Daniel’s whiskey uit het dorpje Lynchburg, diep op het platteland van Tennessee, Amerika. De Jack Daniel’s distilleerderij is de oudste geregistreerde distilleerderij van Amerika en is destijds begonnen door Jasper Newton ‘Jack’ Daniel.
Jack Daniel's is, zoals de meesten denken, geen bourbon whiskey, maar Tennessee whiskey. De basisregels van bourbon of Amerikaanse whiskey worden gerespecteerd, maar daarnaast kent Jack Daniel’s whiskey een uniek extra element dat al sinds de oprichting van de distilleerderij (dit jaar 150 jaar geleden) wordt toegepast. De whiskey wordt na distillatie namelijk gefilterd door een drie meter dikke laag houtskool, wat zorgt voor de bekende zachtheid. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey kent een licht fruitige mix van karamel, vanille, specerijen en geroosterd eiken. Aanbevolen drinkwijze is puur, on the rocks of gemixt met cola.
It’s not Scotch. it’s not Bourbon. It’s Jack.
ZO MAAK JE DE PERFECTE JACK & COLA
Toen de zachte Jack Daniel’s Tennessee Whiskey in 1907 voor het eerst kennismaakte met het bruisend zoete van cola, ontstond de meest klassieke cocktail van Amerika: Jack & Cola. De natuurlijke vanille smaak van de Jack Daniel’s Whiskey vermengt zo perfect met de karamel van de cola, dat het bijna lijkt alsof de twee voor elkaar gemaakt zijn.
Zelf maken is easy!
- Vul je eigen Jack Daniel’s mixglas met ijsblokjes
- Voeg 35 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey toe
- Top het glas af met cola
Mixen met Jack Daniel's Honey
BEREIDING HONEY GINGER
Vul een longdrinkglas met wat ijsblokjes. Giet er 50 ml Jack Daniel’s Honey bij en vul aan met ginger ale.
BEREIDING HONEY SOUR
Schenk in een whiskyglas (tumbler) 50 ml Jack Daniel’s Honey, doe er wat ijsblokjes bij en het sap van een halve citroen en garneer met een takje munt.
BEREIDING HONEY APPEL-CRANBERRY
Vul een laag, breed glas met ijsblokjes en schenk er 50 ml Jack Daniel’s Honey, 60 ml appelsap en 60 ml cranberrysap bij. Roer voorzichtig en garneer met een kaneelstokje.