Ontdek sterke merken
Licor 43
Licor 43 staat synoniem voor Spaanse passie. Pura Pasion, zoals de Spanjaarden zeggen. En dat proef je. Puur, in je cocktail (Balon 43, iemand?) of door de lekkerste recepten: je kunt alle kanten op met deze heerlijke Spaanse likeur. Stap in de wereld van Licor 43 en ontdek hoe jij 'm het lekkerst vindt!
NIEUW: LICOR 43 CRÈME BRÛLÉE
Licor 43 Crème Brûlée combineert de unieke smaak van Licor 43 Original met de smaak van verse vanille en gebrande suiker. Samengesmolten tot een romige zoetheid naar het authentieke recept van crème brúlée. De rijkheid van vanillle met de zachte smaak van Licor 43 Original geven Licor 43 crème brúlée een harmonieuse, elegante en rijke smaak. Heerlijk om puur te drinken of met een beetje ijs. Of in een Crème Brûlée Martini!
Crème Brûlée Martini
Ingrediënten:
- 40 ml Licor 43 Crème Brûlée
- 20 ml Vodka
- 30 ml Espresso
- Garnering: koffiebonen
Bereiding:
- Pre-chill een glas met ijs.
- Schenk alle ingrediënten in een shaker.
- Vul de shaker met ijs en shake gedurende 10-12 seconde.
- Leeg het pre-chilled glas en zeef de inhoud van de shaker in het glas.
- Garneer met 3 koffiebonen.
Jubileum Licor 43
Licor 43 viert haar 75e verjaardag met de introductie van Licor 43 Chocolate. Licor 43 wordt gemaakt in het Spaanse Cartagena. Toen de Romeinen Carthago Nova veroverden, ontdekten ze een heerlijk goudkleurig en aromatisch elixer gemaakt van lokale vruchten en kruiden: Liqvor Mirabilis. Om verlokkingen te weerstaan, werd de productie en consumptie ervan door de Romeinen verboden, maar de Carthagers bleven in het geheim genieten van het drankje. Dit elixer vormt de inspiratie van het moderne recept van Licor 43. Vandaag de dag wordt Licor 43 nog steeds enkel in Cartagena gemaakt. Een traditie die Licor 43 voortzet: momenteel wordt de likeur naar meer dan 60 landen geëxporteerd, waarmee Licor 43 één van de bekendste Spaanse likeuren is.
NIEUW: LICOR 43 CHOCOLATE
Na de ontdekking in Mexico werden cacaobonen tijdens de 16e eeuw naar Andalusië (Spanje) gebracht en sindsdien begon chocolade in populariteit te stijgen, eerst binnen Spanje en later in heel Europa. Geïnspireerd door de chocoladetraditie van Spanje, nodigt Licor 43 je uit om Licor 43 Chocolate te ontdekken die de bekende smaak van Licor 43 Original combineert met chocolade van 100% duurzaam geproduceerde cacao. De kwalitatieve chocolade in combinatie met de zachte smaak van Licor 43 Original geven Licor 43 Chocolate een harmonieuse, elegante en rijke smaak. Heerlijk om puur te drinken of om mee te variëren, bijvoorbeeld in een verrassende cocktail.
LICOR 43 ORIGINAL
Eén slok Licor 43 en je waant je direct in het warme Spanje. Deze goudkleurige Spaanse likeur is geïnspireerd op Liquor Mirabilis: een 2000 jaar oude elixer met 43 geheime ingrediënten. En ook bijzonder: tot op de dag van vandaag mag Licor 43 alleen worden geproduceerd in het Spaanse Cartagena!
Wat je proeft?
Licor 43 zit vol smaken van Mediterrane citrusvruchten en kruiden, met accenten van vanille en karamel.
NIEUW!
Nieuw van Licor 43 is de Licor 43 Baristo. Dit is de Licor 43 zoals je hem kent, maar met zeldzame exotische koffiebonen uit de Canarische eilanden toegevoegd. De naam Baristo is een eerbetoon aan het vakmanschap van de Barista: een expert op het gebied van koffie.
Tip: drink ‘m puur of serveer Licor 43 Baristo over vanille ijs en je smelt zelf helemaal weg!
LICOR 43 IN THE MIX: BALON 43 COCKTAIL
Met Licor 43 kun je heel goed mee mixen! Dus wil je jouw favoriete likeur een keer anders gebruiken? Ontdek Licor 43 Original in een frisse mix. Hoe? Wij leggen het je uit hoe je die cocktail in een handomdraai zelf maakt!
Ingrediënten
- 40 ml Licor 43
- 15 ml citroensap
- 150 ml soda water
- citroenschijfje en sinaasappelpartje
Zo maak je 'm:
- Schenk 40 ml Licor 43 en 15 ml citroensap in een met ijs gevuld groot glas
- Vul de rest van het glas met 150ml (Thomas Henry Soda Water) soda water
- Roer kort en garneer met een citroenschijfje en een sinaasappelpartje
PURO 43: LEKKER PUUR
Drink Licor 43 Original puur - met of zonder ijs. Kun jij de ingrediënten raden?
Bereiding
De Puro 43 is simpel en snel te maken:
- Vul een laag glas voor ¾ met ijsblokjes
- Voeg hier Licor 43 Original aan toe
Zonder ijsblokjes kan natuurlijk ook.
Proef de ware Spaanse passie. Pura pasión.
LICOR 43 OROCHATA
Ontdek het geheim van Zuid-Spanje: Licor 43 Orochata, een lichte, zijdezachte likeur. Wat het precies is? Licor 43, maar dan gebaseerd op de regionale specialiteit Horchata.
Wat is Horchata?
Licor 43 Orochata is geïnspireerd op de iconische drank uit Zuid-Spanje 'Horchata'. Deze verfrissende koele shake wordt gemaakt op basis van aardamandelen, 'Horchata de Chufa'. Ondanks het feit dat de naam anders doet vermoeden, groeien deze amandelknolletjes niet onder de grond. Ze zijn afkomstig van de Cyperus Esculentus plant die met name in de omgeving van Valencia groeit.
De Spanjaarden vermengen de aardamandelen met suiker, kaneel en citroen tot de verfrissende drank Horchata
Licor 43 Orochata heeft een plantaardige basis waardoor het een lekkere lichte likeur is. Perfect dus als aperitief!
De fles: iconische mozaïek
In de omgeving van Valencia vind je Horchateria’s. Dit zijn authentieke barretjes waar de Spanjaarden hun Horchata drinken. In deze Horchateria’s wordt veel gebruik gemaakt van de kenmerkende Spaanse mozaïek tegeltjes. Voor Licor 43 was dit aanleiding om een Spaanse kunstenaar te vragen om exclusief voor Licor 43 Orochata een eigen mozaïek te ontwerpen. Resultaat: een unieke en stijlvolle fles.
OROCHATA PURO: ZO DRINK JE DE OROCHATA
Drink hem puur en proef de zachte smaken van amandel en Licor 43.
Bereiding:
- Zorg dat de fles Licor 43 Orochata gekoeld is
- Vul een glas met ijsblokjes
- Schud de fles en schenk de Orochata over de ijsblokjes heen
- IJskoud genieten dus!
LICOR IN DE MIX
Natuurlijk kun je gaan voor een glaasje pure Licor 43 of Licor 43 Orochata, maar probeer ook eens andere, verfrissende Licor 43 mixen. Diverse recepten met deze Spaanse likeur vind je hier!
CARAJILLO 43
Ingrediënten
- Licor 43 Original
- 1 kopje espresso
- Ijs
Bereiding
- Vul een glas voor de helft met ijsblokjes en schenk er 35 ml Licor 43 Original bij
- Serveer het glas samen met een kopje hete espresso
- Schenk de espresso over het ijs bij de Licor 43 Original
- Kort roeren en klaar!
SANGRIA 43
Ingrediënten
- 200 ml Licor 43 Original
- 500 ml rode wijn
- 500 ml sinas/sisi
- Stukjes fruit, zoals: appel, sinaasappel, aardbeien en druiven
- Ijs
Bereiding
- Snij het gewenste fruit in stukken
- Vul de kan voor ¼ met ijsblokjes
- Voeg 500 ml rode wijn, 500 ml sinas/sisi en 200 ml Licor 43 Original toe
- Roer en geniet!
Puur of in een verrassende cocktail. Geniet met je vrienden en familie en maak ieder moment onvergetelijk.