Orzo met spinazie en kruiden
Een lekker lichte en kruidige variant op pasta pesto: orzo met pesto van verse kruiden en spinazie.
Ingrediënten
40 g pijnboompitten
1 citroen
2 tenen knoflook
180 ml olijfolie extra vierge
15 g verse dille
15 g verse basilicum
7 g verse munt
300 g orzo pasta
600 g verse spinazie
80 g Parmigiano Reggiano poeder
Bereidingswijze
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de knoflook, 150 ml olie, de helft van de pijnboompitten, het citroenrasp, de helft van de dille, het basilicum en de munt in de blender of keukenmachine en meng tot een gladde pesto.
- Kook de orzo in 7 min. in ruim kokend water beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de spinazie er in delen aan toe en laat 3-4 min. slinken. Meng de helft van de spinazie door de pesto in de keukenmachine. Voeg de helft van de kaas toe en meng ook. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de orzo en de pesto in de pan bij de rest van de spinazie en laat 1 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de dille grof.
- Bestrooi de orzo met de rest van de dille, de rest van de pijnboompitten en de rest van de parmazaanse kaas.
Wijnen die passen bij dit gerecht:
Frankrijk 2023 75CL
2022 75CL
75CL
UIT PROEF! 1 2023
PROEF! Magazine is een digitaal magazine speciaal voor Premium members. En dit magazine staat vol inspiratie: interviews met wijnmakers, recepten met bijpassende wijnen, het laatste nieuws, trends, alles wat je als wijnkenner óf -liefhebber wil weten. En met 1 klik zit je favoriete fles in de winkelmand!
Inhoudsopgave van PROEF 1 2023>
MIJN GALL & GALL PREMIUM
Met Mijn Gall & Gall Premium ontvang je naast het PROEF! Magazine in je mailbox nog veel meer voordelen. Zo krijg je 10% korting op wijnen, bubbels, whisky en alcoholvrije dranken en speciale Premiumdeals. Ook spaar je 2x zo snel Air Miles en krijg je toegang tot speciale events en proeverijen. Voor maar 10 euro per jaar profiteer je een jaar lang van alle voordelen.