Nieuws & trends
Het voorjaar staat voor de deur en dat wil je vieren. Met vrienden en familie, goed eten en drinken. De lente belooft precies dat én meer. Lekkere trends op een rij.
Let’s get the party started
Alcoholvrij saai? Dat stigma is gelukkig voorgoed voorbij. Het assortiment alcoholvrije dranken en wijnen wordt steeds uitgebreider én feestelijker. Zoals de bijzondere alcoholvrije dranken van Loft House. Van een rijke spirit in amarettostijl, met geurige noten van amandelen en vanille, tot een frisse spirit die is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse limoncello. En wat dacht je van een alcoholvrije spirit, geïnspireerd op whiskey? Met rijke smaken van gemoute gers, vanille en houtkruiden.
Knusse smaken
Thuis willen we het knus hebben! Niet gek dat zo de trend is ontstaan van cocktails die ons een comfortabel gevoel geven, aldus trendbureau IWSR Drinks Market Analysis. Met geuren en smaken van zelfgebakken chocolate chip cookies, versgeperste limonade of pure nostalgie; broodje pindakaas met jam. Je krijgt het ook gezellig met de verwarmde Spiced Rum van Captain Morgan (Spiced Gold, € 16,99). Ook heerlijk als warme drank met gekookt water en wat basterdsuiker, ongezouten boter, honing, kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel.
Limited Edition Gin
Bij Gall & Gall vind je gloednieuwe, gelimiteerde gins om toe te voegen aan je collectie. Zoals de Bombay Sapphire Sunset. De iconische Sapphire, maar dan met specerijen als witte kardemom, Indiase kurkuma en frisse mandarijnschil. Alsof de ondergaande zon in je glas zit. Of de bloemige Flora Adora van Hendrick’s; een bijzondere limited edition van de originele Hendricks Gin.
Koffieleut
Gezellige koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook in drankenland is koffie in cocktails en likeur een blijvertje, blijkt uit een internationale enquête van Bacardi. De bekendste koffiecocktail? De Espresso Martini; dessert, koffie en digestief in één. Bedacht door de Britse bartender Dick Bradsell en thuis ook supermakkelijk te maken. Wat ook bleek uit de Bacardi enquête is dat we onze drank steeds vaker online bestellen en meer interesse hebben in luxe limited spirits. De kwaliteit van een cocktail vinden we dit jaar trouwens belangrijker dan de looks.
Vegan wijn
Biologische wijnen ken je vast, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer veganistische wijnen. Is wijn niet per definitie veganistisch dan? Niet altijd. Van oudsher maken we wijnen helder met eiwit. Dat gebeurt nog steeds, vooral bij zware rode wijnen. Al kiezen we steeds vaker voor een alternatief van niet-dierlijke afkomst. Bij Gall & Gall heb je vegan wijnen genoeg. Bijvoorbeeld de La Chablisienne Chablis La Pierrelée (€ 15,29) of San Silvestro Barolo Biologico (€ 23,89).
Aan de borrel(bal)
Zeg je borrel? Dan zeg je al snel bitterballen. Maar is die gefrituurde snack niet funest voor de wijn? Gelukkig hebben we wijnen die gek zijn op het vetje van gefrituurde hapjes. Dat zijn wijnen die superfris van smaak zijn, bijvoorbeeld een wijn uit het smaakprofiel Fresh Hammer.
Of maak eens wat anders in de vorm van borrelballen! Heel lekker bij je cocktail.
UIT PROEF! 1 2023
PROEF! Magazine is een digitaal magazine speciaal voor Premium members. En dit magazine staat vol inspiratie: interviews met wijnmakers, recepten met bijpassende wijnen, het laatste nieuws, trends, alles wat je als wijnkenner óf -liefhebber wil weten. En met 1 klik zit je favoriete fles in de winkelmand!
Inhoudsopgave van PROEF 1 2023>
MIJN GALL & GALL PREMIUM
Met Mijn Gall & Gall Premium ontvang je naast het PROEF! Magazine in je mailbox nog veel meer voordelen. Zo krijg je 10% korting op wijnen, bubbels, whisky en alcoholvrije dranken en speciale Premiumdeals. Ook spaar je 2x zo snel Air Miles en krijg je toegang tot speciale events en proeverijen. Voor maar 10 euro per jaar profiteer je een jaar lang van alle voordelen.
Op bezoek bij...
Het Schiedamse familiebedrijf Nolet.
Do try this at home
De seizoensfavorieten op een rij!