Recept:
3x Bruschetta
BRUSCHETTA MET ZELFGEMAAKTE KORIANDER-PESTO EN MOZZARELLA
Ingredienten
- 50 g peterselie
- 30 g verse koriander
- 100 g pecannoten (gehakt)
- 1 teentje knoflook
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Peper en zout
- Zuurdesembrood
- Mozzarella
- Chilipeper (verkruimeld)
Bereiding
- Doe de peterselie, verse koriander, pecannoten en 1 teentje knoflook in de keukenmachine en draai tot een grof mengsel. Schenk er met draaiende motor, langzaam olijfolie bij. Schep er vervolgens de Parmezaanse kaas (geraspt) door. Schenk zo nodig nog wat olie bij de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster 4 sneden wit zuurdesembrood. Smeer er ruim pesto over en beleg met een stuk mozzarella. Bestrooi met wat chilipeper (verkruimeld), versgemalen zwarte peper en zeezout. Druppel nog wat extra vergine olijfolie over de mozzarella.
BRUSCHETTA MET WITTEBONENPUREE EN SALAMI
Ingredienten
- 400 g witte bonen uit blik
- 60 g mascarpone
- 2 tl wasabipasta
- zuurdesembrood
- extra virgine olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- 12 plakjes salami
- rucola (enkele blaadjes)
Bereiding
Doe de witte bonen samen met de mascarpone en 2 tl wasabipasta in de keuken- machine en maal tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 4 sneden wit zuurdesem- brood. Verdeel er wat bonenpuree over. Besprenkel met extra vergine olijfolie en strooi er een snufje gerookt paprikapoeder over. Verdeel 12 plakjes salami over de bruschetta en bestrooi met enkele blaadjes rucola.
BRUSCHETTA MET RICOTTA, BASILICUM, CITROEN EN ERWTEN
Ingredienten
- 150 g kleine diepvrieserwtjes (ontdooid)
- ½ teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 150 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 citroen
- extra virgine olijfolie
- roze peperkorrels (gekneusd)
- basilicumblaadjes
Bereiding
- Prak de erwtjes grof. Roer er een teentje knoflook (geperst) en 1 el citroensap door. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng 150 g ricotta met 50 g Parme- zaanse kaas (geraspt). Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster 4 sneden wit zuurdesembrood. Besmeer de bruschetta ruim met het ricottamengsel en schep er wat van de erwtenpuree over. Trek een beetje zest van 1 citroen en verdeel over de bruschetta.
- Besprenkel met extra vergine olijfolie en bestrooi met roze peperkorrels (gekneusd). Verdeel er enkele basilicumblaadjes over.
Dit recept komt uit de Proef! van mei/juni 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.