Skip to main content

Tosti met brie, beenham en gekarameliseerde ui

image

Recept

LUNCH/HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN - CA. 20 MINUTEN

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 el boter
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 8 zuurdesemboterhammen
  • Mosterd
  • 8 dikke plakken ham
  • 16 plakjes brie

Bereiding:

  1. Snijd 2 rode uien in dikke ringen en bak bruin in 1 el boter. Voeg 3 el rode wijnazijn en 1 el bruine basterdsuiker toe. Roer en laat karamelliseren.
  2. Gril 8 zuurdesemboterham- men en besmeer met wat mosterd. Beleg met 8 dikke plakken ham, 16 plakjes brie en wat van de uien. Laat smelten onder de grill.
  3. Maak 4 stapels van 2 boterhammen op elkaar en serveer met soep of salade.

VEGATIP: vervang de ham door gebakken paddenstoelen.

Dit recept komt uit de Proef& januari/februari 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.