Runderstoof met gnocci en bloemkool
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN - CA. 30 MINUTEN (+ 2 UUR STOVEN)
Ingrediënten:
- 500 g runderlappen
- Zout en peper
- Olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 3 teentjes knoflook, geperst
- ½ tl chilipeper
- 2 el bruine suiker
- 1 el tomatenpuree
- 800 g gepelde tomaten
- 250 ml runderfond
- 1-2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 bloemkool
- 1 tl gekneusd komijnzaad
- 500 g gnocchi
Bereiding:
- Snijd 500 g runderlappen in grove stukken. Bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem. Bak het vlees in kleine porties rondom mooi bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak in het over- gebleven braadvet 1 grote gesnipperde ui en 2 teentjes geperste knoflook zachtjes 5 minuten aan. Voeg 1⁄2 tl chilipeper, 2 el bruine suiker en 1 el tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk er 800 g gepelde tomaten uit blik en 250 ml runderfond bij. Doe het aangebraden vlees terug in de pan. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen.
- Roer als het vlees gaar is, 1-2 tl gerookt paprikapoeder door het vlees. Bereid ondertussen de bloemkool.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd 1 bloemkool in plakken van 1 cm dik en leg op een bakplaat. Vermeng 2 el olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 tl gekneusd komijnzaad, peper en zout en smeer over de bloemkool.
- Bak ca. 45 minuten in het midden van de oven. Keer halverwege om en besmeer weer met de olie. Haal uit de oven. Bestrooi met wat gekneusd komijnzaad en houd warm.
- Bereid als laatste 500 g gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).