Recept
Lamskoteletten in rode wijn met pompoen
Recept
Hoofdgerecht – 4 personen – 1 uur + 2 uur marineren
Ingredienten:
VOOR HET LAMSVLEES
- 200 ml rode wijn (bijv. Cap Royal Bordeaux Supérieur)
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 3 el verse oregano (grof gehakt)
- 4 tenen knoflook (geperst)
- 2 tl rode wijnazijn
- 8 lamskoteletten (botjes eraan)
VOOR ERBIJ
- 1 kilo kleine aardappeltjes (in vieren)
- ca. 500 g pompoen (in wiggen)
- 2 takjes tijm (blaadjes gerist)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 4 el extra vergine olijfolie
Bereiding:
- Meng de wijn, olie, knoflook, azijn met ½ tl zout en ½ tl versgemalen zwarte peper in een grote schaal. Leg de lamskoteletten erin en draai een keer om. Dek af en laat 2 uur marineren. Draai regelmatig even om.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappeltjes en pompoenwiggen op een bakplaat. Meng de tijm, knoflook en olijfolie. Besprenkel de groenten er mee en bestrooi met wat zout.Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
- Haal het lamsvlees uit de marinade. Dep droog.
- Bak de koteletten in een grillpan 2-3 min. aan elke kant tot ze mooi rosé zijn.
- Serveer met de aardappeltjes en pompoen uit de oven. lamskoteletten in rode wijn met pompoen.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).