Skip to main content

CRÊPES met roomijs en whiskykaramelsaus

Crepes met roomijs op een bordje met een sausje ernaast

Recept

NAGERECHT (Whisky) – 4 personen – 40 minuten + 30 minuten rust tijd

Ingredienten:

VOOR DE WHISKYKARAMELSAUS

    • 200 g suiker
    • 50 ml water
    • 120 ml room
    • 50 g boter
    • 4 el whisky (bijv. Jack Daniel's Honey Tennessee)
    • VOOR DE CRÊPES
      • 125 g bloem
      • 20 g suiker
      • 2 eieren
      • 250 ml melk
      • 20 g gesmolten boter
      • 50 g boter (om te bakken)
      • 1 liter roomijs

Bereiding

  1. Maak eerst de saus. Verwarm de boter en room in een pannetje op laag vuur. Verwarm de suiker met 50 ml water in een ander pannetje op laag vuur. Beweeg het pannetje een beetje in het rond. Niet roeren; let goed op dat het niet verbrandt. Pas als de karamel bruin wordt, kun je voorzichtig roeren met een garde. Na ca. 15 min. heb je een mooie bruine karamel.
  2. Haal van het vuur en roer er voorzichtig beetje bij beetje de warme room door. *Let op: karamel is erg heet, het kan gaan spatten.
  3. Voeg als laatste de whisky toe. Meng de bloem, suiker en 2 g zout in een kom. Breek de eieren erboven en meng erdoor.
  4. Klop met de mixer en voeg steeds wat melk toe. Klop tot er geen klontjes meer zijn. Meng de gesmolten boter er doorheen en laat 30 min. rusten.
  5. Bak dunne crêpes in een licht ingevette koekenpan.
  6. Vul de crêpes met een paar ijsbolletjes en sla dicht. Giet er wat van de saus over.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.