Pinchos
Recept
BORRELHAPJES - 4 PERSONEN - 20 MINUTEN
Ingrediënten:
- 8 cocktailprikkers
- Olijven
- Zoute ansjovis
- Groene peper
- Zilveruitjes
- Stokbrood
- 1 teen knoflook
- Avocado
- Hollandse garnalen
- Olijfolie
- Citroensap
- Paprikapoeder
- Zout en peper
- Gehakte peterselie
- Seranoham
- 2 geblancheerde groene aspergepunten
- Kwarteleitje
- Dadels
- Bacon
- Balsamicosiroop
Bereiding:
- Neem 8 cocktailprikkers en rijg om en om 1 groene olijf, 1 uitgelekte zoute ansjovis let op olie, 1 stukje groene peper op zuur en 1 zilveruitje op zuur.
- Rooster 8 stukjes stokbrood. Wrijf er een teen knoflook overheen. Beleg ieder broodje met stukjes avocado en Hollandse garnalen. Druppel er olijfolie en citroensap over. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en gehakte peterselie.
- Rooster een stukje stokbrood. Wrijf er een teen knoflook overheen. Beleg met een plak Serranoham en 2 geblancheerde groene aspergepunten. Druppel er wat olijfolie over. Leg er een half kwarteleitje op. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
- Rol 8 grote dadels elk in een plakje bacon. Steek vast met een prikker. Doe een beetje olie in een koekenpan. Bak de dadels tot de bacon goudbruin en knapperig is. Serveer met wat balsamicosiroop.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).