Kerst: Zalm wellington
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten
Ingredienten
- 1 el Dijonmosterd
- 1/2 el wittewijnazijn
- 2 el zonnebloemolie + extra om in te smeren
- 1 el honing
- 15 g dille (fijngehakt)
- 4 stukken bladerdeeg (20 x 15 cm)
- 4 zalmmoten (a 150 - 200 g)
- 1 ei (losgeklopt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng de mosterd met de azijn, olie, honing en dille. Breng op smaak met peper en zeezout.
- Leg het bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk met een kwastje met wat olie. Leg op elk stuk bladerdeeg een stuk zalm.
- Snijd het deeg op maat zodat de zalm er precies in de breedte op past.
- Bestrijk de zalm met een kwastje met de dillesaus. Bestrooi met wat peper en zeezout.
- Vouw het bladerdeeg over de zalm. Laat een stukje in het midden van het deeg open zodat je de zalm blijft zien.
- Smeer het deeg in met het losgeklopte ei.
- Bak de zalm ca 30 min. in het midden van de oven. Lekker met gekookte groene asperges met hollandaisesaus
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).