Lamsrack met groene kruidenkorst - paasgerecht
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten
Ingredienten
- 20 g platte peterselie
- 20 g basilicum
- 10 g munt
- 40 g parmezaanse kaas
- twee lamsracks (2 x 450 g)
- met flinke klont boter
- 8 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Hak de blaadjes van de peterselie, basilicum en munt fijn. Rasp de parmezaanse kaas en meng dit met de gehakte groene kruiden.
- Bestrooi de lamsracks met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsracks aan alle kanten mooi bruin.
- Leg de lamsracks in een braadslee of ovenschaal, zet in de oven en bak ze in ca. 10 minuten rosé. Haal de lamsracks uit de oven en laat kort rusten.
- Leg de lamsracks op de gehakte groene kruiden met parmezaan en druk het kruidenmengsel goed rondom het vlees aan. Je houdt ongeveer 1/3 van het kruidenmengsel over.
- Zet het vlees apart en pureer de resterende groene kruiden met de olijfolie.
- Snijd de lamsracks langs het bot in karbonaadjes en verdeel ze over de borden. Druppel wat kruidenolie naast het vlees. Lekker met pastinaakaardappelpuree of aardappelgratin.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).