Recept
Kerst: Gebakken garnalen met frisse mangosaus
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingredienten
- 1 mango (geschild en in stukken)
- 1 limoen (rasp en sap)
- 1 takje basilicum (blad in reepjes)
- 2 el extra vergine olijfolie
- 24 grote gepelde garnalen
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 1 tl chilivlokken
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 el platte peterselie (fijngehakt)
Bereiding
- Pureer voor de mangosaus de mango met het limoenrasp en -sap met een staafmixer. Roer de basilicum erdoor. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bestrooi de garnalen met peper en zout en bak ze 2 min. om en om op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 30 sec. mee.
- Draai het vuur nu hoog. Schenk het citroensap erbij en schud de garnalen hierin om. Bestrooi de garnalen met het citroenrasp en de peterselie. Serveer met de mangosaus.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).