Pesce Spada alla Siciliana
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur (waarvan 30 minuten marineren)
Ingredienten marinade
- 2 el citroensap
- 3 el olijfolie
- zout, versgemalen peper
- 4 stukken zwaardvisfilet à 125 g*
Ingrediënten saus
- 2 el rozijnen
- 1 blik gepelde tomaten
- 8 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, grof gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 el kappertjes
- 50 g groene olijven met piment, in plakjes
- ½ tl gedroogd rood pepertje, verkruimeld
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Vermeng in een platte schaal het citroensap met de olijfolie, zout en peper. Laat de zwaardvisfilets hierin ca. 30 minuten marineren.
- Wel de rozijnen voor de saus even in warm water.
- Laat intussen de tomaten uitlekken en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm 5 eetlepels olijfolie en bak de ui en knoflook zachtjes ca. 2 minuten. Doe de bleekselderij, kappertjes, olijven, gewelde rozijnen, gedroogd pepertje en de stukjes tomaat erbij. Laat ca. 15 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak daarin de gemarineerde vis in ca. 5 minuten gaar, halverwege keren.
- Verdeel de groentesaus over 4 borden en leg hierin op elk bord een stuk zwaardvis. Garneer met de peterselie.
* Je kunt dit gerecht ook met andere witvis bereiden. Bijvoorbeeld: filet van roodbaars, zeewolf of kabeljauw
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).