Recept
Surinaamse kip-kerrie in pannenkoek
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur
Ingrediënten
- kerriekip
- 4 el olie
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 uien, gesnipperd
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 1 ½ el kerriepoeder (mild)
- 400 g aardappelen, geschild en in stukken
- 500 g sperziebonen, schoongemaakt
- ½ rode peper, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 500 g kipfilet, in blokjes
- zout
- pannenkoek*
- 100 g bloem
- 1 ei
- 250 ml melk
- boter om in te bakken
Bereiding
- Verhit in een wok 2 el olie. Voeg er een kwart van de knoflook bij, de helft van de ui en van het bouillontablet en ½ el kerriepoeder. Roerbak het mengsel ca. 2 minuten. Schep de sperziebonen en aardappelen erdoor. Voeg 1 ½ dl water toe en kook alles in ca. 25 minuten gaar.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan. Roerbak daarin ca. 1 minuut de rest van de knoflook en ui, de rode peper, 1 el kerriepoeder, ½ bouillontablet en de tomatenpuree. Schep de kipblokjes erbij en bak ze ca. 2 minuten mee. Stoof het kipmengsel afgedekt in ca. 15 minuten gaar. Breng het op smaak met zout en schep het door het sperziebonenmengsel.
- Maak intussen het pannenkoekenbeslag en bak 4 pannenkoeken in een koekenpan. Leg ze op 4 borden. Schep het kipmengsel erop en klap ze dubbel.
* Sneller klaar? Koop kant-en-klare pannenkoeken naturel bij de supermarkt of de originele roti pannenkoeken bij de toko.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).